От х:

Днес в x:

OPERA OPEN 2021: "Севилският бръснар" в Античния театър в Пловдив

"Севилският бръснар" от Джоакино Росини е второто премиерно заглавие в програмата на OPERA OPEN 2021 в Античния театър в Пловдив. Спектакълът на "Опера Пловдив" с диригент Павел Балев и режисьор Нина Найденова е на 26 юни от 21.00 часа. Това съобщиха от културната институция.

В ролите ще бъдат Хулиан Енао Гонзалес, с кариера в Theater an der Wien, баритонът с международна кариера Кирил Манолов, както и солистите Вера Гиргинова, Евгений Арабаджиев, Александър Носиков, Август Методиев и Елена Чавдарова-Иса.

"Севилският бръснар" е една от най-известните комични опери в света, а рефренът "Фигаро! Фигаро! Фигаро!" отдавна се е превърнал в любим на милиони зрители. Музиката на Росини с лекота следва сюжетната линия и носи в себе си хумор, които маестро Балев подчертава с финес при работата си със солистите и оркестъра, коментира Нина Найденова. Оригиналните й постановъчни решения и изненади за публиката подсилват заложената сатира в либретото.

Костюмите и маските са на художника Николина Костова - Богданова, а хореографията - на Боряна Сечанова. Хорът, ръководен музикално от Драгомир Йосифов, има възложени разнообразни артистични задачи, които допълват хумористичния ефект на постановката.

OPERA OPEN 2021 е част от програмата "Наследство" на "Пловдив - Европейска столица на културата-2019".

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини