От х:

Днес в x:

Чакат велики светини за храмовия празник на манастира "Св.Йоан Предтеча"

Наближава празникът Раждане на Свети Йоан Предтеча – Еньовден. Едноименният храм в Кърджали се готви да го отбележи тържествено, както винаги. Свещеноиконом Николай Величков съобщи за „Нов живот“, че се очаква на 24 юни 2021 г. в манастира да пристигнат две велики светини – икона и мощи на Свети Йоан Предтеча

В този ден завършва и учебната година по вероучение в Неделното училище към манастира. Тогава възпитаниците въздават хвала и благодарение на Кръстителя Христов.

Това е не само исторически, но и благодатен, духовен момент за всички нас, момент, в който самият светец ще ни посети, самият Предтеча, който вървя пред Христос, ще дойде и при нас, сподели отец Николай. И призова: Възлюбени, призовавам Ви, достойно да посрещнем Св. Йоан Предтеча и да му окажем заслужена почит. Нека отложим всеки светски ангажимент, молитвено да се потопим в обятията му и му поднесем най-съкровения подарък – нашето сърце.

Вечернята ще се състои на 23 юни от 18 часа, а Утренята на 24 юни 21 г. от 8 часа и след нея отец Николай ще отслужи празнична Света Литургия в чест на патрона на храма.

Валентина ИВАНОВА

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини