От х:

Днес в x:

19 °C

С празничен концерт читалище „Юмер Лютви” отбеляза настъпващия Рамазан Байрам

Изображение 1 от 6

  С празничен концерт Народно читалище „Юмер Лютви” отбеляза настъпващия Рамазан Байрам.Това стана със съдействието на Община Кърджали.В проявата се включиха всички състави и солисти на читалището.Гости бяха генералният консул на Р Турция в Пловдив  Корхан Кюнгерю ;районният мюфтия Басри Еминефенди и председателя на Дружеството на учителите по турски език в Южна България Харун Бекир.

    В приветствието си към присъстващите генералният консул Корхан Кюнгерю посочи,че от месец оглавява консулството и това съвпада със свещения месец Рамазан.През това време е канен на много прояви,предимно ифтари.Отконсулството са раздали пакети с хранителни продукти в много райони на страната.Той припомни сътрудничеството с НЧ „Юмер Лютви” и подчерта заслугите на културното средище.Консулът честити Рамазан Байрама на мюсюлманите в Кърджалийско.

    Съставите и солистите се изявиха пред многобройната публика която бурно ги аплодира.Освен румелийски танци,бяха представени и съвременни.Пяха солистите на читалището Чинар Самет;Пънар Чекич;Джан Мурад и Илайда Шефкед.Художествени ръководители на съставите са Юксел Есен и Себахат Неджиб.Музикален ръководител е Айхан Шакир.Водеща  бе актрисата Айсун Ахмед,възпитаничка на самодейните състави на културното средище.

   Гости и самодейци си направиха снимка за спомен.Кошници с цветя бяха връчени от името на Генералното консулство,на кмета на Община Кърджали инж.д-р Хасан Азис и Община Момчилград.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ни
   Ничев
   0 0
   10:43, 11 май 2021
   Каква работа има там консул на чужда държава??? Населението е турско, но с българско гражданство! Кога ще спрат тези посещения??
  Последни новини