От х:

Днес в x:

Владимир Каролев е с тежка черепно-мозъчна травма, транспортират го в "Пирогов"

Специализирана линейка от правителствена болница транспортира до София тежко ранения при падане в Пирин Владимир Каролев. За да консултират лекарите в Разлог, където икономистът бе настанен рано тази сутрин, пристигнаха здравния министър в оставка проф. Ангелов и директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. 

„Лекарите в Разлог са направили всичко, което е необходимо, за да го стабилизират сложен е гръден дрен заради травмата в тази област, и  счупените ребра, както и спешна компютърна томография за мозъчната травма. Оттук нататък се изисква специализирано лечение, което ще се проведе Неврохирургична реанимация в „Пирогов“, информира проф. Балтов.

Икономистът Владимир Каролев, който беше открит край връх Тодорка, е с тежка черепно-мозъчна травма и много други наранявания, след като изчезна вчера, докато е карал сноуборд в планината.  

Каролев е бил открит по случайност, тъй като не е имало как да бъде локализиран.

Методи Баненски от Планинската спасителна служба в Банско обясни за БНР:

„Той е открит в един без петнайсет през нощта в много тежко състояние, в безсъзнание и е предаден в безсъзнание на Спешна помощ. Мястото е Тодорин връх в посока Дългото езеро. Подхлъзнал се е и е паднал с борда и е минал там през някакъв камък. Намерихме го безконтактен, а какво е станало с него ние не знаем“.

В агенцията за обществени поръчки се разглежда предварителна процедура за покупка на медицински хеликоптер, съобщи Костадин Ангелов.

Той направи съобщението след информацията, че 6 часа са били необходими на планинските спасители, за да пренесат на ръце пострадалия Каролев.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини