От х:

Днес в x:

На конкурсен принцип ще се разпределят средствата от общински фонд "Култура" в Перник

На конкурсен принцип да се разпределят средствата от общински фонд "Култура" в Перник, реши Общинският съвет. За финансиране могат да кандидатстват културни организации, читалища, творчески съюзи, НПО, образователни институции, както и индивидуални творци - професионалисти и любители.

Фондът ще подпомага развитието на културата в община Перник като набира, управлява и разходва средствата за дейности с приоритетно местно значение. За целта ще бъде създаден Управителен съвет на общинския фонд, който според правилника ще се ръководи от заместник - кмета с ресор "Култура". В него участие ще вземат двама представители от Общинския съвет и четирима представители на творческите гилдии и читалищата. Предстои да бъде обявена и първата сесия за финансиране.

Сред критериите за оценка на проектите са оригиналност и иновативност, устойчивост на резултатите, финансов, технически и административен капацитет на кандидата.
В бюджета на община Перник са предвидени 500 000 лв. за културни дейности. Каква част от тях ще бъдат насочени към фонд "Култура", ще реши Управителният съвет, каза експертът Адриан Скримов.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини