От х:

Днес в x:

Великобритания изпраща ескадрен миноносец и фрегата в Черно море

Великобритания ще изпрати в Черно море два кораба от кралския морски флот на фона на нарастващото напрежение по източните граници на Украйна заради руските военни маневри, съобщава The Sunday Times с позоваване на високопоставени източници от флота.

Според публикацията, става дума за ескадрен миноносец тип 45 с управляеми ракети и фрегата тип 23 за противодействие на подводници. Двата кораба са част от в оперативно-тактическа група в Средиземно море. Двата кораба ще влязат през Босфора през месец май.

Прехвърлянето им е сигнал за солидарност с Киев, след отмяната на американската заявка за изпращане на два кораба от военноморските сили на САЩ в Черно море.

Припомняме, на 17 април отряд от 15 кораба от Каспийската флотилия на руските ВМС навлезе в Черно море. Сред тях има три артилерийски и осем десантни катера, както и кораби по поддръжката.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Тъ
    Търсят
    11 -2
    09:46, 18 апр 2021
    Търсят си белята. Това не са Фолклендските острови и пингвините. Достатъчно са американците, но жилката им такава. Ще има потъване, само английски черупки няма в Черно море.
    • .n
      .net
      0 -4
      22:05, 18 апр 2021
      Рyски черупки има на дъното в изобилие. Виж коментара
  • 2
    Фа
    ФАРАОН
    1 -4
    10:56, 18 апр 2021
    Не може да се слага знак за равенство между хазари и евреи! Защото хазарите се прикриват и като евреи и като православни и като католици и там каквито други религии има. Но, си остават животното хазарска сви-ня.
  • 3
    Ма
    Маркус Зьодер и Армин Лашет
    1 -1
    10:59, 18 апр 2021
    Не са евреи, но са хазарски ме-ле-зи! С всички произтичащи от това - мед, екстри, живи богове :)
  • 4
    Им
    имали още балами дето да се
    6 -1
    15:10, 18 апр 2021
    връзват на руската заплаха. как успяха с купуването на няколко телевизии да ви накарат да вярвате в нея. а и да ви уплашат толкова много че да си набивате доброволно отровите им със инжекции. събудете се.
Последни новини