От х:

Днес в x:

24 °C

Министър Каракачанов на посещение в Асеновград за Деня на ракетните войски и артилерията

Изображение 1 от 3

  Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев взе участие и във втория ден от празника на 4-ти артилерийски полк.

  Градоначалникът бе сред официалните гости в церемонията, като лично посрещна министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

  Празникът започна с военен ритуал. След това военният министър прие строя на представителните блокове от 4-ти артилерийски полк.

  Тържествено бяха наградени и военнослужещите, които през годините са доказали добри умения и са постигнали високи резултати в подготовката си.

  „Искам да поздравя всички военнослужещи с празника на ракетните войски и артилерията на българската армия и с 93-годишнината от създаването на нашето поделение.

  Аз също съм служил две години като срочно служещ в нашето поделение. Тогава се казваше 4-ти армейски артилерийски полк - поделение 24 490.

  Тогава в гарнизона на Асеновград бяха артилерийското поделение, което имаше бойна и учебна част - школа, която подготвяше срочно служещи за изпълнение заповедите на командването на армията.

  Освен това, имаше танково поделение - школа, която готвеше командири на танкове и механици водачи.

  Имаше и дивизионна работилница, склад за гориво със смазочни материали, който беше на входа на Асеновград, от страна на Пловдив. Впоследствие остана само артилерийският полк, който след време прерасна в артилерийска бригада и накрая се преформира на ниво артилерийски полк“, сподели спомените си кметът доктор Грудев.

  Пред медиите той заяви, че виждането на община Асеновград за Военно формирование 24490 е да се направи необходимото по законов път нивото от полк да прерасне в артилерийска бригада, както е било преди години.

  „По темата проведохме разговори с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и с правителството да задвижим тази процедура и идеята да бъде реализирана. Това е в интерес на всички нас, жителите на общината“, каза в заключение Христо Грудев.

  Министърът на отбраната Каракачанов разказа малко история по повод днешния троен празник. Той припомни за Балканските войни, за Одринската епопея и за това, че българските военнослужещи винаги достойно са защитавали името на България.

  „Съществуването на нашата държава в момента се дължи единствено на българското оръжие и на българските воини“, каза пред присъстващите военният министър, като ги поздрави с празника.

  Освен кметът на Асеновград доктор Христо Грудев и министърът на отбраната на България Красимир Каракачанов, сред официалните гости на празника днес бяха заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, заместник-кметът по хуманитарни дейности инженер Петър Петров, заместник-председателят на Общинския съвет в града Иван Чохаджиев, представители на Българската православна църква и на бизнеса в Асеновград.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 14.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
  14 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
  14 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
  14 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
  14 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
  14 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
  14 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
  14 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
  14 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
  14 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
  14 май 2021
  Последни новини