От х:

Днес в x:

Обновен храм на словото в "Славейков"


Специализираният кабинет по български език и литература в СУ "Петко Рачов Славейков" бе пре-открит днес на изискано тържество, организирано от методическото обединение на преподавателите по БЕЛ в училището за шампиони. Поводът е обновеният интериор, в който учениците да се чувстват още по-добре, докато изучават родния си език и творят. Нестандартната обстановка в кабинета не е от вчера - стенописите по стените, меката мебел, която бързо може да бъде реорганизирана за работа по групи или в стандартна класна стая, пълните с ученическа литература библиотечни рафтове. 
Както споделиха самите учители, директорът Милко Багдасаров все намира какво ново да подари на кабинета, за да го направи още по-привлекателно място за учене. Той бе и гост на днешното откриване. Верен на себе си, подари на домакините нови книжни енциклопедични издания, както и аудио уредба с микрофон, от която още с влизането в стаята се чу запис на поемата "Гергана". 
От своя страна учителите по БЕЛ удостоиха директора си с грамота, направена с дърворезба от бивш възпитаник на училището - завинаги славейковец. В нея се чете: "За вниманието и непрестанните грижи, за комфорта и уюта, който ни създавате, за естетиката, която ни заобикаля, за творческия размах, с който удовлетворявате потребностите /често и капризите/ ни, за гордостта на всички ни да работим в прекрасната обстановка, сътворена с ума и сърцето Ви". И допълват: "Благодарим Ви не просто за кабинета, а за пространството на духа и словото! Дерзайте!"
В непринудена атмосфера продължи тържеството, в което колеги на българиците им поднесоха цветя и подаръци за техния обновен творчески храм. Пожелаха им да откриват и преоткриват нови светове и себе си.  
Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини