От х:

Днес в x:

Станишев лъже за бюджета. Преглед на националния печат

Бюджетът - кой излъга?

Стандарт":

Дянков: Станишев излъга за бюджета

Бившият премиер Сергей Станишев е излъгал, че предава властта с излишък в бюджета към края на месец юли. Това стана ясно от думите на настоящия министър на финансите Симеон Дянков, който категорично опроверга информацията на бившия министър-председател. Положението е точно обратното - още в края на юли бюджетът е с голям дефицит от 372 млн. лв., категоричен е Дянков. Вчера той се среща с предшественика си Пламен Орешарски, за да обсъдят наличието на дефицит, който само за юли е в размер на над 550 млн. лв. За срещата пристигна и премиерът Бойко Борисов. Но бившият премиер Сергей Станишев не уважи поканата за Борисов и остави Орешарски сам да обяснява цифрите за хазната.

Българинът засега одобрява новия кабинет.

24 Часа":

Всеки втори одобрява старта на кабинета

 Всеки втори българин одобрява първите стъпки на кабинета "Борисов", а на обратния полюс са 10 на сто, показва проучване на НЦИОМ от август с 1000 пълнолетни българи, съобщи агенция Фокус.

Песимистите са в средите на партиите от доскоро управлявалата тройна коалиция, уточняват социолозите. 40% се въздържали от мнение за старта на новата власт.

СДВР спасява София от трафика.

Труд":

Новият шеф на СДВР ще отпушва София

 Новоназначеният шеф на СДВР комисар Валери Йорданов се заема с отпушването на тапите в София - дори и с тези през нощта.

Това заяви самият той по време на представянето му от вътрешния министър в СДВР вчера.

По думите му един от най-големите проблеми на столицата е организацията на движението. От КАТ ще започнат нощни акции с паяците по вдигане на коли, паркирани пред заведения в града.

Злоупотреби..

Новинар":

Тежко наследство и в здравното министерство

 Нарушения при тръжните процедури за лекарства, огромни задължения на болниците, липса на подзаконови нормативни актове, са основните проблеми, които е заварил новият екип на здравното министерство, стана ясно в четвъртък.

Според експертите на новия министър д-р Божидар Нанев има реална опасност онкоболни и пациенти с трансплантации да останат без лекарства.

Образование.

Стандарт":

 Само елитните школа с изпит

 СОФИЯ. Само най-търсените гимназии могат да приемат ученици с изпит. Останалите ще записват кандидати по общия ред. Вече обмисляме промяната, съобщи просветният министър Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че идеята няма да бъде въведена следващата година, за да не се стресират децата с още една реформа. "Не е логично училища, които не могат да запълнят бройките си, да приемат с резултатите от теста. Сито трябва да има на входа само на най-добрите гимназии, които се търсят от деца и родители. Философията ни ще бъде да вдигнем летвата на изхода на средното образование, за да може и вузовете да приемат резултатите от матурата", каза Фандъкова.

Вотът.

„Сега":

Битката за кметския стол в София ще е на 15 ноември

 Битката за кметския стол в столицата ще е на 15 ноември. Вчера президентът Георги Първанов насрочи за тогава частичните местни избори в София и Враца. В момента двата града се ръководят от временни градоначалници, тъй като Бойко Борисов пое премиерския пост, а колегата му от Враца Тотю Младенов стана социален министър.

Пореден ужас.

Новинар":

Психопат боде деца със спринцовка

 Психопат обикаля столичните улици и боде децата със спринцовка, предупредиха вчера от МВР. От началото на годината до края на юли четири деца са станали жертва на маниака. Малчуганите са предимно от кварталите "Люлин" и "Надежда". Последното дете беше нападнато в жк „Обеля" във вторник.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини