От х:

Днес в x:

Чавушоглу обвини Запада в "селективен подход" към терористите

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу критикува остро западните държави заради "селективния им подход" по отношение на тероризма, предаде Анадолската агенция.

"Двойният стандарт на западния свят по отношение на тероризма и селективният му подход за "добър терорист" и "лош терорист" продължава", написа Чавушоглу в Туитър.

Коментарът на Чавушоглу бе направен, след като в пещера в Северен Ирак бяха намерени телата на 13 турци, предимно военни и полицаи, убити от терористи на ПКК. Ръководителят на турската дипломация публикува поста си на турски и на английски език с хаштагове, заклеймяващи терористичната дейност на ПКК.

Държавният департамент на САЩ поднесе в изявление съболезнования за убийството на турските граждани пет часа след поста на турския министър, посочва агенцията.

В неделя турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви, че телата на убитите са били намерени в рамките на операция Лапа-Орел-2, която Турция стартира на 10 февруари с цел да попречи на ПКК и други терористични организации да си възвърнат позиции, от които извършват нападения през границата.

Операциите от поредицата Лапа-Тигър и Лапа-Орел започнаха през юни миналата година, напомня Анадолската агенция.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Са
    сандю
    0 0
    23:58, 15 фев 2021
    аферим!!! ашколсун на "братята" кюрди!!!
Последни новини