От х:

Днес в x:

16 °C

Илън Мъск има маймуна с чип, която играе видео игри с помощта на мозъчни импулси

Илън Мъск сподели, че една от стартиращите му компании разполага с маймуна с чип и жици, влизащи в нейния мозък, която може да играе видео игри.

„Това е една щастлива маймуна“, каза Мъск, главен изпълнителен директор на производителя на електрически превозни средства Tesla и поддръжник на много други футуристични проекти, включително Neuralink Corp. - стартъп, фокусиран върху разработването на интерфейс мозък-компютър. Мъск добави, че скоро ще бъдат пуснати видеоклипове на маймуната в действие, може би след около месец.

Мъск участваше в Clubhouse: частно социално приложение, където потребителите организират неформални разговори по провокативни теми. Въпреки че Clubhouse изглежда като обикновено приложение, което поддържа различни конферентни разговори, то се превърна в популярна платформа за около 5 милиона потребители - скок от 3 милиона само 10 дни по-рано.

Предприемачът беше попитан за най-новите разработки на базираната в Сан Франциско Neuralink, която беше разкрита през 2017 г. Мъск, който също основа и космическата компания Space Х и сега е най-богатият човек в света, е известен със своите широки интереси, от изкуствен интелект до подземни магистрали.

„Разполагаме с маймуна с безжичен имплант в черепа с малки проводници, която може да играе видео игри със сигнали от ума си“, каза Мъск на няколко хиляди слушатели в чат стая в Clubhouse. „Не можете да видите къде е имплантът и той прави маймунката много щастлива. Имаме най-хубавите съоръжения за маймуни в света и много искаме да играят на Pong помежду си само с мозъчни импулси".

Мъск обясни, че целта на технологията за свързване на мозъка е справяне с мозъчни и гръбначни наранявания и компенсиране на загубения капацитет на хората с имплантиран чип.

„Има примитивни версии на това устройство с жици, стърчащи от главата ви, но това е като Fitbit в черепа ви с малки проводници, които влизат в мозъка ви“, каза той.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини