От х:

Днес в x:

Отбелязваме 143 години от Освобождението на Кърджали от ген.Чернозубов

Изображение 1 от 4

    Днес отбелязваме 143 години от Освобождението на Кърджали от казаците на ген.Григори Фьодорович Чернозубов. По традиция пред паметника на Руския войн в градинката срещу храма „Св.Георги Победоносец” се проведе тържество. Инициатори бяха школата „Историка” от СУ”П.Р.Славейков” и дружество „Русофили”. Присъства директорът на славейковци Милко Багдасаров.Бяха поднесени венци и цветя.

    В словото си единадесетокласничката  Гергана Терзиева отбеляза , че датата 22 януари е важна за Кърджали. В този ден в града по време на Руско-турската освободителна война влизат казаците на ген.Чернозубов.  Кърджали възкръсна за нов живот,отбеляза ораторката. Тя посочи, че ген.Чернозубов се включва във войната като командир на 2 бригада от Казашката свободна дивизия. В Кърджали влиза като командир на 2 бригада от 1 донска казашка дивизия. Гергана Терзиева каза още ,че в България няма паметник на генерала.В Кърджали има улица на негово име,а в Момчилград-паметна плоча.Ораторката и нейните съученици от школа „Историка” се обявиха за поставяне на паметна плоча на генерала и в Кърджали.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ро
      Родител
      4 0
      14:55, 22 яну 2021
      Ген. Чернобузов го пазим всички, няма да мръдне от там. Другото, поредно подлагане на риск, здравето и живота на децата ни. Има Корона, има щам!Дано да е последна авантюра на директора. Няма ли кой да потърси отговорност от този самозабравил се
      • На
        наблюдател
        5 0
        16:37, 22 яну 2021
        Напълно съм съгласен с Вас. Довършете си коментара. Този "директор" съвсем по шумкарски използва децата на Възрожденци за собствените си политически цели. И го прави нагло и арогантно, без да се съобразява с никакви морални и законови норми. Типично като дружките му в общинския съвет от ДПС. А за отговорността, да няма КОЙ, защото Гербаджиите са му другите ортаци, те и затова го държат на работа, вместо да го изритат дисциплинарно. Пък и времето било предизборно и "политически некоректно" ще е да се уволни директора, извинявам се "Министъра на образованието в сянка" на БСП.
    • 2
      Уч
      Учител
      3 0
      17:56, 22 яну 2021
      Втръсна ни от него. Знае само себе си, около него няколко подмазвачи, дори мъжки секретарки без достойнство като кючуков могат да те унищожат в името на тяхното АЗ. Целта им е властта за лична ИЗГОДА! Не ги интересува България, БСП,Кърджали, интересува ги ПАРАТА! Краде и от стола на училището с поставените от него стари комуняги.
    • 3
      Бо
      Боян
      4 0
      18:03, 22 яну 2021
      Няма дистанция, няма маски, няма дезинфектанти! Има струпване на деца! Сто процента нарушаване на противоепидемичните мерки! ОСТАВКА на директора!
    • 4
      Па
      Патриот
      4 0
      19:04, 22 яну 2021
      Ръководствата, хората по света се пазят, изпълняват правилата, отлагат национални и международни прояви, състезания, а той "директора" самокоронясал се"министър в сянка" започна да си прави пиар акция за предстоящите избори на гърба и за сметка на здравето и живота на бъдещето на Кърджали-нашите деца. НАГЛОСТ! Има ли ИНСПЕКТОРАТ, ИМА ЛИ РЗИ? Незабавна ОСТАВКА!
    • 5
      Ен
      Еничар, 3,14
      2 0
      16:12, 23 яну 2021
      Защо? Този .... лист ли е или....листКА ли е?
    • 6
      Бе
      Безспорен
      2 0
      16:40, 23 яну 2021
      Он е сто процента с доказан.....а 3,14 защо????
    • 7
      Hi
      Hi
      1 0
      14:33, 25 яну 2021
      Хора какво ви дреме какво върши той от всичко нагоре щом вие сте някви зомбита които стоят с маски дори когато спят това не означава,че всеки трябва да е такъв нека си стойте затворени дишайте си с тези маски ама оставете другите да си живеят живота
    Последни новини