От х:

Днес в x:

60 000 евро у главсека на парламента. Преглед на националния печат

"24 часа": Най-скъпият канал е в селото на Доган

Родното село на лидера на ДПС Ахмед Доган - Дръндар, е станало терен за най-скъпия воден проект на екоминистерството, докато то бе оглавявано от съпартиеца му Джевдет Чакъров.2 884 338, 30 лв. е дал той безвъзмездно от бюджета на подчиненото му като министър Предприятие за управление на дейностите.

 

„Труд": €60 000 у главсека на парламента

Шейсет хиляди евро са намерени в дома на бившия главен секретар на парламента Огнян Аврамов при обиск на жилището му миналия петък, 31 юли, разкриха източници на "Труд".

 

 „Сега": В МВР назрява бунт срещу тежките присъди за полицаи

Полицията се разбунтува срещу тежките осъдителни присъди за служители на МВР. Гневът бе провокиран от решението на военните съдии да пратят в затвора за общо 82 години петимата полицаи, обвинени в убийството на Ангел Димитров-Чората.

 

 „Стандарт": Вземат горите на царя

 Държавата ще се опита да си върне 12 000 дка от царските гори. Това обяви пред "Стандарт" новият шеф на Агенцията по горите Георги Костов. Ще се консултираме със сериозни правни кантори да си вземем обратно подарените площи.

Ще търсим начин да оспорим документа от 1930 г.

 

„Монитор": "Кремиковци" става Силиконова долина

Затвореният преди месеци металургичен комбинат "Кремиковци" може да се превърне в модерен център, който да обедини фирми в сферата на инфо и високите технологии по подобие на Силиконовата долина в САЩ. Изграждането на технопарка, което се очаква да продължи между 5 и 10 години, ще струва 50 млн. евро. За подготовката на проекта Столичната община ще използва ноу-хау от немския град Дортмунд, където се намира един от петте най-големи технологични центрове в Европа.

 "След като изготвим проекта, ще кандидатстваме за 50 млн. евро по програмите на ЕС за неговата реализация. Целта е да построим технологичен център, който да се превърне в технологичен парк. Така ще осигурим работа на хиляди млади хора, които са специалисти по високи технологии", обясни и.д. кметът на София Минко Герджиков, който вчера подписа споразумение за сътрудничество с директора на техноцентъра в Дортмунд Гуидо Барановски.

 

„Дума": Измамници "продават" ваксини за свински грип

Истерията около новия вирус на свински грип вдъхнови телефонните измамници за нова схема, чрез която прибират парите на възрастни хора. Вече няколко души се оказаха ужилени по новия начин в Ямбол.

Измамниците звънят по домашния телефон и се представят за роднина на "жертвата". Казват, че лежат в инфекциозното отделение на местна болница. Минути след това има второ обаждане, този път от "лекар", който обяснява, че ще му трябва солидна сума, за да ваксинира болния срещу свински грип.

 

 „Дневник": На лов за приходи

Правителството ще се опита да увеличи със 700 млн. лв. приходите от митниците до края на годината, стана ясно от изказването на финансовия министър Симеон Дянков, който в четвъртък представи новия директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов. На Танов, който е бивш шеф на службата за борба с организираната престъпност (ГДБОП), се разчита да промени модела на работа и така до края на годината да вдигне приходите от ДДС, акцизи и мита с около 500 млн. лв. Другите 150 - 200 млн. лв. се очакват от свързването на информационните системи на Агенция "Митници" и Националната агенция за приходите (НАП), което от вчера е факт.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини