От х:

Днес в x:

Първа официална информация от Амазон за сериала "Властелинът на пръстените"

    Amazon Studios даде малко официална информация за сюжета на новия си амбициозен, епичен и доста скъп сериал "Властелинът на пръстените" (с бюджет от 500 милиона долара).

    Дж. Р. Р. Толкин и цялата му вселена от въображаеми земи, народи и езици имат вярна армия фенове, които приемат критично всяка новина за екранизация по някое от произведенията му. Изглежда, че сериалът на Amazon не остава без вниманието им

    The Hollywood Reporter цитират най-големия фен сайт на вселената на Толкин - TheOneRing.net: "За първи път на екраните ще видим героичните моменти от Втората епоха в историята на Средната земя.

    Действието в епичната драма се развива хиляди години преди събитията в "Хобит" и "Властелинът на пръстените" и ще поведе зрителите в епоха, в която се зараждат велики сили, кралства преживяват върхове и падения, необичайни герои са подложени на изпитания, а надеждата виси на тънка нишка".

    Изключително скъпият сериал на Amazon, който наскоро беше потвърден за втори сезон, ще ни пренесе в неизследван досега край на Средната земя, но има много познати герои.

    Изглежда, че един от тях е Саурон, злият владетел на Мордор и самият Властелин на пръстените. Както се съобщава в TheOneRing.net, официалното описание на сериала обещава "най-великият злодей, който някога е излизал от писалката на Толкин, [който] заплашва да покрие целия свят в тъмнина“, което според мнозина сочи към Саурон.

    Освен Саурон, описанието на "Властелинът на пръстените" обещава както познатите персонажи, така и нови, а локациите включват Мъгливите планини, Линдон и Нуменор:

    "Започвайки във време на относително спокойствие, поредицата проследява ансамбъл от герои, както познати, така и нови, докато те се сблъскват с отдавна очакваното с опасения повторно появяване на злото в Средната земя."

    "От най-тъмните дълбини на мъгливите планини, до величествените гори на столицата на елфите Линдон, до спиращото дъха островно кралство Нуменор, до най-отдалечените краища на картата, тези царства и герои ще създадат наследство, което ще живее дълго след тях".

    За момента сериалът се предвижда да има пет сезона от по 8-10 епизода. Снимките текат в Нова Зеландия, където са снимани и филмите. Не е определена точната дата на премиерата, но първият сезон на "Властелинът на пръстените" може да очакваме най-рано в края на 2021 г. или през 2022 година.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини