От х:

Днес в x:

БЧК с благотворителна инициатива в Община Крумовград

С успех приключиха благотворителните инициативи на Общинската организация на БЧК, подкрепени от Община Крумовград.

В началото на ноември 2020 година доброволците установиха, че част от жителите на общината , поставени под карантина по време на пандемията от COVID-19, както и самотно живеещи възрастни хора нямат финансова възможност за задоволяване на жизненоважни потребности. Целевите групи бяха определени съвместно с Дирекция „Социално подпомагане“ и отдел „Закрила на детето“.

Обявена бе местна кампания за набиране на трайни опаковани продукти „Купи и помогни“ . С подкрепата на собственици на магазини и гражданите на Крумовград бяха подпомогнати с хранителни пакети 47 крайно нуждаещи се семейства от общината. Дарение от 1010 килограма брашно направи и крумовградчанин, живеещ в чужбина.

В навечерието на Коледните и Новогодишните празници кампанията намери естествено продължение със жестовете на детски магазин              „Усмивка“ и групата на общинските съветници от ГЕРБ . Зимни дрехи и обувки получиха децата на 30 семейства, а с дарението от 17 олекотени завивки, 37 коледни торбички с лакомства и хранителни пакети бяха подкрепени още 20 семейства в нужда от Община Крумовград.

           Общ.С на БЧК изказва своята огромна благодарност към всички партньори допринесли за успешната реализация на благотворителната кампания и най-вече на дарителите, доказали, че заедно можем повече.

Това съобщиха от ОС на БЧК-Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини