От х:

Днес в x:

Разочарованието от първия смартфон с вградена в екрана камера

Прорезите, в които производителите на смартфони започнаха да вграждат селфи камерите на устройствата, са меко казано дразнещи за окото, особено когато вземем предвид колко дълго се задържаха като тенденция.

Много марки успяха да ги смалят максимално и елиминират напълно, но в екраните все пак останаха малки дупчици за селфи камерите, които вече години наред "красят" горната част на екраните.

Xiaomi и Oppo показаха няколко прототипа с вградени и скрити под екраните камери, но ZTE изненадващо се превърна в първата компания, която пусна такъв телефон в продажба.

Става дума за ZTE Axon 20 5G, който излезе на пазара съвсем скоро, но за съжаление не се радва на особено добри отзиви в някои отношения.

На пръв поглед телефонът не изглежда толкова зле, като изключим твърде голямата долна рамка.

Разполага с огромен 6.92-инчов дисплей с Full HD резолюция и 90Hz честота на опресняване, а под него има приятно голяма батерия с 4220mAh, както и нелош (за този клас) процесор в лицето на Snapdragon 765G.

8GB RAM и 256GB място за данни правят телефона напълно адекватен за изискванията на потребителите през 2020 г., като и задната камера с 64-мегапикселов главен сензор също изглежда обещаващо.

Разочарованието идва, когато изпробваме най-интересната характеристика на ZTE Axon 20, а именно - вградената под екрана селфи камера.

Оказва се, че тя нито е толкова добра, колкото бихме искали, нито е толкова скрита, колкото се предполага, че трябва да е.

Както можем да видим от видеото на Unbox Therapy, пикселите над камерата определено се различават от останалите в екрана, като при определена подсветка в горната част на екрана се забелязва квадрат с по-ниска резолюция.

Във видеото на This Is пък ясно виждаме, че 32-мегапикселовият сензор под екрана е на светлинни години от качеството, което предлага Samsung Galaxy Z Flip например.

Разбира се, двете устройства са в напълно различни категории, но все пак говорим за един и същ компонент - селфи камерата. При ZTE Axon 20 кадрите са размити, бледи и твърде изгладени, въпреки добрата светлина.

Важно е да отбележим обаче, че това е първият подобен телефон на пазара и е напълно очаквано да не предлага качеството, което притежават усъвършенстваните в продължение на години конвенционални сензори.

Цената му в Европа е 449 евро и ако можем да преглътнем качеството на селфи камерата, телефонът е не лош избор за феновете на средния клас Android модели.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини