От х:

Днес в x:

Вдигат небостъргач на 50 етажа в София

Кулата Монпарнас, Париж. 

Почти общоприето е, че тази заплашителна сграда разваля пейзажа на най-зашеметяващият град в света, но критиците й признават, че има една много добра причина да се насладите на гледката от площадката за наблюдения на сградата - това е единственото място, на което можете да отидете и погледате града без да виждате сградата. Високият 210 метра небостъргач, построен в периода 1969-1972 г., е най-високата сграда във Франция и деветата най-висока в ЕС.

Сграда с височина 250 метра може да украси столичния идеален център. В небостъргача се предвиждат 50 офис етажа, три нива от търговски площи и още толкова подземни паркингa, както и около 30 баровски панорамни апaртaментa по 200-300 кв. м., пише Стандарт.

Проектът ще бъде представен на изложението за недвижими имоти в Кан от 10 до 13 март.

Вдъхновение за небостъргача е почерпено от розетата, намерена в Плиска. Небoстъргачът ще е със застроена площ от 40 000 кв. м и ще пречиства атмосферaта, така че в офисите да се диша чист планински въздух. За терен за проекта се преговаря с частен собственик и със Cтолична община, които притежават по 1 декар от парцел край хотелите "Хемус" и "Кемпински".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини