От х:

Днес в x:

Русия и Турция остават в Нагорни Карабах за мониторинг на примирието

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Турция ще присъства на място заедно с Русия, за да наблюдава изпълнението на споразумението за примирие в Нагорни Карабах, предаде турската частна телевизия НТВ.

Това президентът заяви в изказване пред парламентарната група на управляващата Партия на справедливостта и развитието днес.

"Турция ще бъде в района заедно с Русия, за да контролира споразумението за Нагорни Карабах. Съответният меморандум беше подписан тази сутрин", съобщи той.

По думите на турския президент съвместният турско-руски център, който ще отговаря за мониторинга на примирието, ще работи в "териториите на Азербайджан, освободени от окупацията". Центърът ще прилага всички нужни мерки, за да предотврати нарушаване на примирието в Нагорни Карабах, добави той.

"По този начин официално и практически ще бъде прекратена 28-годишната окупацията на азербайджански земи и в Карабах", каза Ердоган.

Турският президент заяви още, че ще бъде осъществена транспортна връзка и ще бъде изграден път между Азербайджан и Нахичеванската автономна република.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини