От х:

Днес в x:

Джеръми Айрънс е Невил Чембърлейн в „Мюнхен“

Появата на добър исторически филм си е нещо, към което не можем да останем безразлични. Затова вече нямаме търпение да видим филма на Netflix по бестселъра "Мюнхен" от Робърт Харис. Особено, откакто научихме и звездния актьорски състав.

Снимките вече са започнали, очаква се премиерата да бъде през 2021 г. Режисьор на "Мюнхен" e Кристиан Швохов, а сценарият е поверен на Бен Пауър.

Историята ни връща през есента на 1938 г., когато Европа е на прага на война. Хитлер е твърдо решен да предприеме военни действия, докато правителството на британския премиер Невил Чембърлейн отчаяно търси мирно решение. Въпросът ще бъде обсъден на конференция в Мюнхен.

На фона на засилващия се натиск британският държавен служител Хю Легат и Паул фон Хартман, германски дипломат, пътуват към Мюнхен за спешната конференция. Хю Легат е един от личните секретари на британския премиер. Паул фон Хартман е германски дипломат и член на кръга противници на Хитлер. Те са добри приятели от студентските години в Оксфорд. Сега, когато бъдещето на Европа е поставено на карта, пътищата им отново се пресичат.

А актьорският състав е повече от впечатляващ. Носителят на "Оскар" Джеръми Айрънс ще влезе в образа на британския премиер Невил Чембърлейн. В ролята на Хю Легат зрителите ще видят звездата от "1917" Джордж Маккей. А в кожата на Хитлер отново ще се влезе Мартин Вутке, който изигра ролята на диктатора в "Гадни копилета".

"Страхотно е да видим актьор от ранга на Джеръми Айрънс да играе Невил Чембърлейн", казва авторът на едноименния бестселър от 2017 г. Робърт Харис, цитиран от Contact Music. И допълва: "Това ще бъде първият път, когато голям филм отива отвъд култа към Уинстън Чърчил и се опитва да покаже Чембърлейн в по-симпатична светлина."

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини