От х:

Днес в x:

Камп под надслов „Бъди Независим“ за младите от област Кърджали

Изображение 1 от 3

    24-ма младежи на възраст между 15 и 19 г. участваха в кампа „Бъди НЕзависим“, който се проведе в комплекс Белите брези. Събитието се реализира по проект, финансиран от Националната програма за изпълнение на младежки дейности по Закона за хазарта за 2020 г.

    Участниците се включиха в информационни ателиета за превенция, в които работиха по темите наркотици, тютюнопушене, алкохол, интернет и видео игри.  Бе  показана презентацията „Воля за НЕзависим живот - зависи от мен“, която предизвика и дискусии защо има зависими и какви са техниките за справяне с пороците на XXI век. Откритият  дебат   за физическото и психическото здраве  потърси отговори  как да се реагира на оковите на зависимостите. Участниците имаха възможност да чуят историята на една наркозависима. В рамките на кампа бе проведен пешеходен поход  и спортни занимания, които стимулираха работата в екип и  пълноценното общуване. Като цяло амбицията на организаторите бе да се запознаят  младите с опасните капани на зависимостите, разпознаването на рисковото поведение и модерните техники за справяне с тях. 

    В края на месец октомври предстои още един камп “Бъди НЕзависим“ който отново ще бъде  подчинен на идеята за изграждане и възпитаване на социално отговорно поведение сред младите.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини