От х:

Днес в x:

Жена на 83 години от Димитровград е с COVID-19 в хасковската болница

За последното денонощие на територията на хасковска област са диагностицирани осем нови положителни случая на коронавирусна инфекция, съобщиха тази сутрин от Областния щаб.

Четирима от тях са в системата за оповестяване на данните, през днешния ден  ще бъдат въведени и останалите четирима новозаразени. 

Положителни са: мъж на 71 г., жена на 61 г. от община Хасково, жена на 66 г. от община Стамболово, мъж на 75 г. от община Ивайловград и жена на 83 г. от община Димитровград, настанени за лечение в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково; мъж на 44 г. от община Хасково, който е настанен за лечение извън областта и  мъж на 30 г. от община Минерални бани на домашно лечение; и мъж на 44 г.. 

В съобщението за новите случаи е отбелязан със заразата и заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев, за който вече снощи беше съобщено и който е на домашно лечение. През почивните дни в община Хасково е извършена крайна дезинфекция по предписание на РЗИ Хасково. Всички близко-контактни със заместник-кмета служители на общината са карантинирани и работят дистанционно.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 280 души.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини