От х:

Днес в x:

Ден 78: Яйца по централата на ДПС

Вечерта на 78-ия ден на антиправителствените протести преминава спокойно. На площада пред президентството са се събрали сравнително малко в сравнение с предишните дни хора. Както и предишните дни, протестиращите искат оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев, скандирайки "Оставка", "Мафия" и "Мутри вън" под звуците на свирки, тробми и вувезели.

От Отровното трио обявиха, че ще има 4-то "Велико народно въстание". Кога - ще обявят в следващите дни. Темата му - "Лебедово езеро". Избрана е специално за МВР заради сблъсъка пред бившия парламент от 22 септември и заради позицията от днес, че събитията са били планирана окупация, целяща сблъсъци.

Искаме справедливост и върховенство на закона, както и истинска борба с корупцията, заявиха оратори на митинга пред президентството.

Протестиращите обявиха, че тази вечер, вместо да направят редовното си вече шествие към Орлов мост, ще отидат към централата на Движението за права и свободи в центъра на столицата, за да изразят своята позиция към партията. Макар ДПС да е официално в опозиция, нейните депутати и ръководство подкрепят управляващите и главния прокурор Иван Гешев, посочиха оратори на митинга.

Шествието се отправи към централата на ДПС. Протестиращи замеряха с яйца и боя сградата в центъра на София на ул. "Братя Миладинови". Протестиращите обявиха, че макар и ДПС да се обявява за опозиция, иска експертен кабинет, което според тях е запазване на властта на управляващата партия и на премиера Бойко Борисов. Охраната на сградата и полицията не се намесиха, докато протестиращите хвърляха яйца и пликчета с боя. Акцията продължи около 10 - 15 минути. Към 21:40 шествието напусна района и се върна към сградата на президентството.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Къде сте бе!
    Наежени революционери, размазани от омраза към всеки и към всичко, разнася-щи ковчези и бесилки.. Хвърлящи павета, яйца, домати и бомби... Блокиращи площади, пътища и магистрали...... Къде сте!?..
    Опротивяхте на хората... Отвратихте обществото от самите себе си... Накарахте всеки един нормален човек да си даде сметка, колко сте жалки, подли, агресивни, манипулирани, платени, прости и заблудени....каузата ви е мъртво родено дете.... С дяволските изчадия, така се получава....
    Днес на протеста в София има само един откачалник--говорещият с Тангра-Йоло Денев..... Натровеното Трио стана ДУО,
    след като Минеков го напусна преди дни.... Днес е УНО, щото Хаджигенов е в командировка до Дубай...
    Утре ще е ЗЕРО--кръгла нула, щото Сбабичкян ще е затворник....
    Ха, ха ха ха хаааа&а
    • ..
      ..българче да се нарича..
      0 0
      09:30, 27 сеп 2020
      Доста омраза си събрал! Или страх от промяната. Харесва ли ти мутра / глупак да стой на чело на държавата? Харесва ли ти парламентарен шеф да е публично унижавана и тя да се хили като пача? А заместникът й да е с действаща присъда?
      Харесва ли ти България да е най-корумпираната страна в ЕС (и не само) ; най-бедната в ЕС ( и не само) ; най-висока детска смъртност ; най- нисък приръст ; най - ниска медийна свобода в ЕС ( и не само ) след 15 год членство. 10 год от които управляват мутри, хвалещи се с некачествени строежи/ ремонти на ремонти ; неоправдани заеми от милиарди ; стратегически процеси , които се отлагат с години заради корупциони схеми. Доволен ли си ,че срещу премиерът има десетки записи уличаващи го в рекет и политическо влияние?
      Доволен ли си ,че страни като Румъния , на която се смеехме - сега са на години пред нас в социално и икономическо отношение ?
      Аз не съм !!! Много като мен - не са доволни също ! За това сме на протест ! Желаем промяна! А ти имаш право да си останеш в стаята и да не правиш нищо
Последни новини