От х:

Днес в x:

Ден 69: Три протеста се сляха на жълтите павета

69-а поредна вечер на протести с искане за оставка на правителството и главния прокурор протича и тази вечер в триъгълника на властта. 

Недоволните се събраха след 19.30 часа на жълтите павета под мотото "Нас не ни е страх".

Сред демонстрантите са граждани, представители на "Отровното трио" и родители, които са против носенето на маски в училище, но те са на отделен протест и са не повече от десетина души.

Обстановката пред Министерски съвет е спокойна. След 20 часа събралите се запалиха фенери, с които изписаха думата "Оставка" и ги пуснаха в небето, а след това протестиращите блокираха движението на площад "Независимост".

Паралелно с това на стената на сградата на парламента бяха прожектирани телевизионни участия на премиера Бойко Борисов и на лидера на партия "Воля" Веселин Марешки, който ден по-рано получи осъдителна присъда.

Тази вечер майките от "Системата ни убива" имат собствен протест и са отделно от "Отровното трио". Те държат речи на отделна тонколона, съобщава БНР. 

Майките дадоха думата на деца, които определиха като талантливите деца на България и лице на протеста. Техните палатки продължават да са разположени в пространството на тротоара пред сградата на бившия Партиен дом.

Към 21.15 часа от площад "Независимост" тръгна обичайното протестно шествие към "Орлов мост". 

Организаторите на антиправителствената проява обещаха утре, когато ще бъде 70-тият ден на протеста, да има изненади за управляващите, но без да уточняват какви.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини