От х:

Днес в x:

БСП няма да подкрепи проекта за нова Конституция, категорична Нинова

БСП категорично остава на позицията си, че няма да се включи в събирането на необходимите 120 подписа за внасяне на проекта за Конституция на ГЕРБ, нито в събирането на подкрепа за свикване на Велико Народно събрание.

Това заяви кандидатът за втори лидерски мандат на БСП Корнелия Нинова.

"Категорични сме, че този парламент и това правителство са изчерпани. На финала на този мандат, без сериозно обществено доверие, не може да обсъжда и решава този въпрос. Това не е промяна на модела, който се очаква от обществото, а подмяна на въпроса, за да се печели време от управляващите. Няма да станем съучастници в този процес", допълни кандидатът за председател на БСП.

Нинова отрече твърденията на лидера на "Воля" Веселин Марешки, че се е срещала със западен посланик и това ще промени мнението ѝ за ВНС.

Тя търси подкрепа и експертиза от депутатите на левицата, участвали в VII Велико народно събрание и подписали тогавашната Конституция.

По думите ѝ се търси широка обществена подкрепа, за да не се допусне промяна във вида, предлаган от ГЕРБ.

Източник: news.bg

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ка
    Кака Кури
    7 -3
    13:20, 26 авг 2020
    Как само се изживява - като Богиня!!! Разперила двете ръце: Народе, мой!!!
    • 33
      333
      2 -1
      18:38, 26 авг 2020
      Тия пък, кой ги бръсне за слива!
    • 3,
      3,14
      1 -2
      19:36, 26 авг 2020
      По добре богиня,отколкото "проста п..ка!
  • 2
    Ни
    Нинов
    2 0
    22:50, 26 авг 2020
    Между 1997 и 2005 г. Нинова е изпълнителен директор на „Техноимпекс“ АД. Тя е назначена на тази длъжност при правителството на Иван Костов. Същевременно е назначена и на поста председател на съвета на директорите на „Техноимпортекспорт“. „Техноимпекс“ и „Техноимпортекспорт“ са външнотърговски дружества, предвидени за приватизиране, като впоследствие Нинова оглавява и приватизационния екип, отговарящ за първото дружество. На 28-годишна възраст Нинова участва с още 27 души в дружеството, приватизирало „Техноимпекс“. Петър Жотев, министър на икономиката и енергетиката при Костов, твърди, че премиерът лично му е спуснал кандидатурата на Нинова.
    В правителството на Сергей Станишев от септември 2005 г. до март 2007 г. Нинова е зам. министър на икономиката и енергетиката по външноикономическата политика. Тя отговаря и за държавния резерв; търговията с оръжия и офсетните споразумения, свързани с доставки на армията. Нинова става председател на Управителния съвет и на две стратегически предприятия – Международен панаир Пловдив и на „Булгартабак Холдинг“ АД.
    В началото на май 2007 г. се разкриват големи злоупотреби в „Топлофикация“ – София. За дружеството отговаря Министерството на икономиката и енергетиката. ......Нинова е отстранена с решение на премиера Сергей Станишев от поста на заместник-министър през май 2007 година. Заедно с нея е уволнен и колегата ѝ от кабинета – Делян Пеевски, заради скандал с изнудване, в управлявания формално от Нинова „Булгартабак Холдинг“ АД.
Последни новини