От х:

Днес в x:

11 °C

Когато ужасно симпатичен лакомник унищожава зеленчуците ти (видео)

Джеф Пърмар бил разочарован да види гигантските домати в градината си нахапани точно когато започвали да узряват. В края на пролетта на 2019 г.  реколтата зеленчуци на запаления градинар от Делауеър, САЩ, претърпяла сериозни щети.

"Бях наистина разстроен, защото не знаех какво идва да яде в градината. Мислех, че е елен или може да е заек."

Джеф поставил камера с откриване на движение, за да хване крадеца на зеленчуци в действие. Когато прегледал кадрите, той видял мармот, "който просто гледа в камерата".

"Той любезно казваше: Да, ям ти зеленчуците, какво ще направиш по въпроса? Просто беше толкова готин", разказва градинарят.

Отначало приятелите и съседите на Джеф смятали, че той трябва да унищожи вредителя или поне да го сложи в клетка и да го откара някъде по-далеч.

Но животинчето вече било грабнало сърцето на Джеф. Той го кръстил Чънк и продължил да го снима докато гладникът посещавал зеленчуковата градина.

"Просто той беше толкова забавен", казва Джеф. "Получавах толкова удоволствие от това, че просто продължих."

Започнал да споделя заснетите клипове в YouTube канала Chunk the Groundhog, който девет месеца по-късно има повече от 50 000 абонати.

Джеф казва, че Чънк е променил гледната му точка към животните, които ядат градината му. Вместо вредители, за него те вече са просто животни, които се опитват да оцелеят. Той казва, че мармотите са живели тук много преди да дойдат хората.

"Научих, че това е и неговата земя. Просто съм направил градина върху нея."

Имало обаче един проблем: Как Джеф да успее да отгледа реколта, ако остави Чънк и нарастващото му семейство?

Джеф се опитва безуспешно да защити зеленчуците си

"Каквото и да направех, за да се опитам да защитя градината, той винаги измисляше начин", казва Джеф.

"Построих по-висока ограда. Сложих дъски около оградата, опитвайки се да защитя моите неща и той просто мина. Нямаше какво да направя. Той винаги беше крачка пред мен."

И не бил само Чънк. Няколко месеца след стартирането на канала YouTube, Чънк си довел приятелка. Горкият Джеф само дето не паднал, когато преглеждал видеото и видял не един, а два лакомо дъвчещи мармота. Те били задружни, ненаситни, целували се, разправяли се пред камерата и ядели, и ядели. Дал на новодошлата името Нибълс. Оттогава двойката си е народила три малки - Чип, Чибълс и Нъгет.

Достатъчно за всички

Джиф решил да предприеме различен подход през тази година, като засади две отделни градини.

Мислел си, че ако даде на Чънк и семейството му собствена градина, те може да не крадат от неговата.

"Те могат да идват и да си отиват, когато пожелаят", казва Джеф.

Сега той ги храни, когато нямат достатъчно в тяхната "градина", допълвайки менюто им със зеленчуци от своята.

Джеф казва, че методът му с двойна градина работи засега.

"Засега е добре, но не съм твърде уверен. Мисля, че в един момент ще превземат и другата", казва той, но сякаш не е ядосан. Всъщност е направил за Чънк и семейството му чудесен кът за хранене с фонтан и маса с пейчици, а камерите вече са няколко. Джеф казва, че като ги гледа животът му е по-светъл.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини