От х:

Днес в x:

18 °C

Когато ужасно симпатичен лакомник унищожава зеленчуците ти (видео)

Джеф Пърмар бил разочарован да види гигантските домати в градината си нахапани точно когато започвали да узряват. В края на пролетта на 2019 г.  реколтата зеленчуци на запаления градинар от Делауеър, САЩ, претърпяла сериозни щети.

"Бях наистина разстроен, защото не знаех какво идва да яде в градината. Мислех, че е елен или може да е заек."

Джеф поставил камера с откриване на движение, за да хване крадеца на зеленчуци в действие. Когато прегледал кадрите, той видял мармот, "който просто гледа в камерата".

"Той любезно казваше: Да, ям ти зеленчуците, какво ще направиш по въпроса? Просто беше толкова готин", разказва градинарят.

Отначало приятелите и съседите на Джеф смятали, че той трябва да унищожи вредителя или поне да го сложи в клетка и да го откара някъде по-далеч.

Но животинчето вече било грабнало сърцето на Джеф. Той го кръстил Чънк и продължил да го снима докато гладникът посещавал зеленчуковата градина.

"Просто той беше толкова забавен", казва Джеф. "Получавах толкова удоволствие от това, че просто продължих."

Започнал да споделя заснетите клипове в YouTube канала Chunk the Groundhog, който девет месеца по-късно има повече от 50 000 абонати.

Джеф казва, че Чънк е променил гледната му точка към животните, които ядат градината му. Вместо вредители, за него те вече са просто животни, които се опитват да оцелеят. Той казва, че мармотите са живели тук много преди да дойдат хората.

"Научих, че това е и неговата земя. Просто съм направил градина върху нея."

Имало обаче един проблем: Как Джеф да успее да отгледа реколта, ако остави Чънк и нарастващото му семейство?

Джеф се опитва безуспешно да защити зеленчуците си

"Каквото и да направех, за да се опитам да защитя градината, той винаги измисляше начин", казва Джеф.

"Построих по-висока ограда. Сложих дъски около оградата, опитвайки се да защитя моите неща и той просто мина. Нямаше какво да направя. Той винаги беше крачка пред мен."

И не бил само Чънк. Няколко месеца след стартирането на канала YouTube, Чънк си довел приятелка. Горкият Джеф само дето не паднал, когато преглеждал видеото и видял не един, а два лакомо дъвчещи мармота. Те били задружни, ненаситни, целували се, разправяли се пред камерата и ядели, и ядели. Дал на новодошлата името Нибълс. Оттогава двойката си е народила три малки - Чип, Чибълс и Нъгет.

Достатъчно за всички

Джиф решил да предприеме различен подход през тази година, като засади две отделни градини.

Мислел си, че ако даде на Чънк и семейството му собствена градина, те може да не крадат от неговата.

"Те могат да идват и да си отиват, когато пожелаят", казва Джеф.

Сега той ги храни, когато нямат достатъчно в тяхната "градина", допълвайки менюто им със зеленчуци от своята.

Джеф казва, че методът му с двойна градина работи засега.

"Засега е добре, но не съм твърде уверен. Мисля, че в един момент ще превземат и другата", казва той, но сякаш не е ядосан. Всъщност е направил за Чънк и семейството му чудесен кът за хранене с фонтан и маса с пейчици, а камерите вече са няколко. Джеф казва, че като ги гледа животът му е по-светъл.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
30 окт 2020
Последни новини