От х:

Днес в x:

12 °C

Руски хакер откраднал сватбените снимки на Хари и Меган

Руски хакер може да стои зад похищението на сватбените снимки на британския принц Хари и на неговата съпруга Меган, твърдят авторите на новата книга за херцозите на Съсекс "Finding Freedom" /Да откриеш свободата/.

В неофициалната биография на кралската двойка се споменава за случай, който стана известен още през месец юни миналата година. Тогава злосторници получиха достъп до облачното хранилище на данни, което е било използвано от британския фотограф от полски произход Алексей Любомирски. Сред похитените от архива му снимки фигурирали кадри от годежа и от сватбата на внука на британската кралица Елизабет Втора.

"На 12 септември живущ в Русия програмист успя да разбие облачното хранилище на непубликуваните по-рано снимки на Хари и Меган, направени от фотографа Любомирски. Там кралските особи са заснети във фотосесия в непринудена обстановка. Откраднати са били и фотоси от сватбения прием, в които фигурира дори и кралицата. В по-голямата част от архива са били съхранявани снимки, предназначени за бракуване. В тях обектите са били или със затворени очи или не са изглеждали по най-добрия начин. Част кадрите са били изложени в сайта Tumblr, предназначен за обмен на снимки", се казва в книгата, откъси от която публикува "Дейли мейл".

Авторите на книгата, Омид Скоби и Каролин Дъранд, специалисти по въпросите на кралското семейство, не уточняват откъде са узнали, че хакерът е от Русия. В биографията не се казва и как е завършило разследването на инцидента, но херцозите на Съсекс са изказали тревогата си, за това колко лесно е добила публичност тяхна лична информация. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини