От х:

Днес в x:

Ден 33: "Ограмотяване на кабинета"

33-ти ден на протести с искане за оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Към 19 часа на жълтите павета в триъгълника на властта в София започнаха да се събират недоволни.

В столицата протестът е с една блокада по-малко, след като бе премахната пред Софийския университет. Майките от "Системата ни убива" преместиха палатките си пред Министерския съвет.

Затворени остават ключовите кръстовища на пл. "Независимост" и на "Орлов мост". На "Орлов мост" дадоха заявка, че блокадата няма да падне.

И там обаче лагерът дава малко отстъпление - една част от опасващата го импровизирана стена от кофи за боклук и палета е премахната, за да може да преминават линейки.

Протестиращите днес имат нова акция - подаряване на книги на министрите от кабинета "Борисов 3" с цел "ограмотяване на кабинета", които бяха подредени пред Министерски съвет.

След 20 ч. на протеста в София се появи линейка, тъй като на жена й прилоша. Гражданите я пуснаха и ръкопляскаха.

На протеста имаше и спречкване за кратко. Мъж, който викаше: "Не сме тук за оставка", бе придърпан от други протестиращи и бе обявен за провокатор. Все пак мнозинството реши, че на протеста не трябва да има конфликти и възрастният мъж бе пуснат.

Към 20.40 часа майките от "Системата ни убива" преместиха тентите си на бул. "Дондуков", блокираха движението и обявиха, че няма да ги махнат до подаване на оставка на правителството.

Около 21.30 ч. протестът шества от Министерски съвет до "Орлов мост", където са палатките на другите граждани.

Протест имаше и във Варна. Недоволните стигнаха до централата на партията на Валери Симеонов НФСБ и хвърляха яйца по фасадата на сградата.

Там имаше и малко спречкване, при което полицаите обискираха протестиращ и откриха остър шиш, който беше конфискуван, съобщи БНТ. 

Следващата спирка на протеста беше централата на ГЕРБ, където протестиращите настояха за оставка на премиера Борисов и цялото правителство.

След това шествието продължи към сградата на областната управа, където беше поискана оставка на областния управител на Варна.

Пред Съдебната палата в морската столица протестиращите поискаха оставката на главния прокурор Иван Гешев.

С протестно шествие по улица "Борисова" русенци за пореден път изразиха недоволството си. Те призоваха за оставки и напомниха, че вече месец настояват за промяна.

Недоволните в Бургас се събраха пред сградата на Общината. Те изградиха малка грамада с камъни от плажа край Росенец, където е лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. След това протестиращите преминаха в шествие и блокираха движението на няколко ключови кръстовища в града.

Протестиращи се събраха тази вечер и пред паметника "Майка България" във Велико Търново. Протестът и тук прерасна в шествие, което стигна до съдебната палата. Там недоволните хвърляха памперси.

В Пловдив граждани отново излязоха на протест. Със знамена, транспаранти и плакати хората се опитваха да ангажират вниманието на минувачите по Главната улица на центъра на града. Гражданското недоволство не предизвика конфликти и ескалация на напрежение.

В Хасково също се събраха протестиращи, които наредиха камъни в центъра на града.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    На
    Наблюдател
    2 -10
    09:36, 11 авг 2020
    Повечето от протестиращите са полуграмотни. пРезид... Виж коментара
    • Тв
      ТВОЯТ ИДОЛ
      5 -1
      11:17, 11 авг 2020
      Грамотен ли е. Оня ка.р.т.о.ф.о.г.л.а.в.и.я
    • Ей
      ей тъпак
      4 -3
      11:25, 11 авг 2020
      колкото и простотии да напишеш твоето шкафче никога няма да се напълни толкова колкото на картофоглавия. ще ти подхвърлят някоя огризка. ама ти това заслужаваш
  • 2
    Не
    Не подкрепям протеста
    4 -9
    10:05, 11 авг 2020
    На тия малумници им трябва сълзотворен газ, водни... Виж коментара
  • 3
    По
    подкрепям протеста
    4 -1
    10:14, 11 авг 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
    🇧🇬
    🇧🇬
    8 -2
    10:19, 11 авг 2020
    Онова ******************* е неграмотно.
Последни новини