От х:

Днес в x:

Президентът Румен Радев е готов със служебен кабинет. Преглед на печата

София под блокада по заповед на Божков и БГ Мадоф, пише "Монитор". Метежниците им от Отровното трио и БОЕЦ опънаха шатри на Орлов мост и жълтите павета.

Президентът Румен Радев е готов със служебен кабинет, ако правителството на Бойко Борисов подаде оставка, съобщава "24 часа", като се позовава на казаното от държавния глава пред медии. Изданието цитира и отговора на Радев на въпроса дали одобрява новите форми на протест с блокиране на кръстовища: „винаги съм  призовавал за спазване на законите, но когато самият премиер системно гази и законите, и конституцията, и обществения договор, какво очаквате от гражданите, които са решили, че повече така няма да живеят, заявява Радев.

Конституционният съд отряза Гешев за президента - това е водещото заглавие на "Дума". Държавният глава не може да бъде обект на обиски, претърсвания и подслушвания, не може да бъде задържан и срещу него не може да има наказателно преследване. Това се казва в решението на съда, което е в отговор на питане на главния прокурор, който поиска тълкуване на понятието „държавна измяна“, записано в Конституцията като възможност за импийчмънт на президента.

62% от българите искат съд за властта. Кризата е ударила тежко доходите и работата на над 60 на сто от хората, пише "Земя" като се позовава на данни от проучване на "Галъп", проведено между 22 и 24 юли сред 800 респонденти. Според анкетата 59% подкрепят протестите и исканията за оставка на премиера главния прокурор. 58% обаче са песимисти, че исканията на протестиращите ще бъдат изпълнени. Обществото е разделено дали да има предсрочни избори - 54% не желаят такива, а 42% са за незабавен вот. 44% са с намалени доходи заради кризата, 9% са загубили работата си, а още 8 на сто очакват това да се случи.

30% скок на заплатите за хората на първа линия - пише "Стандарт" и пояснява, че 250 млн. лв. ще бъдат отпуснати за здравния сектор и работещите в болниците. Средствата ще бъдат използвани за увеличаване на заплатите им и ново оборудване, каза здравният министър Костадин Ангелов.

"Труд" поставя акцент върху по-ниския налог за виното и бирата. ДДС от 9% за тези напитки ще плащат ресторанти и дискотеки. Но бирата от барчетата на плажа остава с 20% ДДС. Парламентът прие окончателно промените в данъчните закони, които предвиждат по-ниската ставка от 9% ДДС да важи и за туроператорите, фитнес залите, басейните и спортните игрища.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Чи
    Читател
    3 -9
    08:41, 31 юли 2020
    Има едно НО. На бъхлливия похотлив селянин му се... Виж коментара
    • Др
      Друг читател
      9 -2
      09:12, 31 юли 2020
      Има много НО ! Май 70% от народа е похотлив и бъхлив,според тебе.Интелигентният не пише така!
  • 2
    Ма
    Мария
    7 -2
    10:58, 31 юли 2020
    Бъхливият боко иска да смуче яко от държавната кръв #ОСТАВКА
  • 3
    Ан
    Ангел Михайлов
    4 -2
    14:14, 31 юли 2020
    Господин президент,
    Няма да сгрешите, ако назначите за служебен премиер г-жа Ренета Инджова и ако не и се бъркате при назначаването на служебните министри. Тя вероятно има качествата, а може би и усета, да състави персонално кабинета. Припомням само едно от назначенията и – за министър на вътрешните работи назначи генерал Чавдар Червенков, бившия зам. началник на ГЩ на БА и начални на Разузнавателно управление на Генералния щаб, сега служба Военна информация. Човек изключително интелигентен и същевременно пословично скромен. Имах честта да се срещна с него служебно няколко пъти, имам преки впечатления и затова недоумявам как можеше да бъде назначен на същия пост мутренския гард Младен Маринов. Подчертавам, че разликата от генерал Червенков до Младен Маринов е точно толкова, колкото от Бойко Борисов до Ренета Инджова.
  • 4
    Бо
    Бобоков
    3 -5
    16:04, 31 юли 2020
    Г-н президент на две магарета сламата можете ли да разделите като едно магаре сте вие а другата е магарицата Деса?
Последни новини