От х:

Днес в x:

Осми ден на протести (на живо от София)

В осмия ден от протеста с искане за оставка на правителството и главния прокурор площадът на "Триъгълника на властта" отново започва да се пълни с хора. В множеството има хора на всякаква възраст.

Заявката за днес е да се получи най-масовият протест през последните дни. По думите на протестиращите към София пътуват множество недоволни граждани от страната.

По-рано днес стана ясно, че правителството засега няма да подава оставка. Главният прокурор Иван Гешев също заяви днес, че няма намерение да се оттегля от поста.

Във връзка с ежедневните протести на територията на столицата, СДВР предприема действия за опазване на обществения ред и организация на движението, съобразена както с участниците в протестите, така и с останалите жители и гости на София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

От полицията посочват, че за да бъдат минимално затруднени при придвижването си гражданите, които живеят и работят в столицата, следва да бъдат предварително информирани за периодичното затваряне на определени пътни участъци, което е невъзможно при променящите се ежедневно маршрути на шествията на протестиращите.

От МВР допълват, че за избягване на затрудненията в движението на гражданите, които не се включват в протестите и създаване на организация за улеснение при преминаване на шествието от протестиращи граждани, е необходимо организаторите на протестните действия да спазват Закона за събранията, митингите и манифестациите и да подадат уведомление в Столична община за провежданите от тях мероприятия.

Към момента протестиращите затвориха за движение бул. "Цар Освободител". Те скандират "Оставка" и "Мафия".

В района има засилено полицейско присъствие, а служителите на реда проверяват чантите и раниците на идващите.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    So
    solar
    5 -1
    19:42, 16 юли 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
    Хм
    Хм
    4 -1
    19:52, 16 юли 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 3
    Тъ
    тъпата харманлийска *****
    7 -3
    20:37, 16 юли 2020
    Гербаджийските мисирки трият като луди коментарите.
  • 4
    Да
    Да
    5 -2
    21:15, 16 юли 2020
    Да наистина ги изтриват
  • 5
    Ис
    Истина
    8 -3
    21:36, 16 юли 2020
    Всичко ще си дойде на мястото и всеки ще си намери мястото, което заслужава. Ето защо Цвета Караянчева ще остане в историята и паметта на хората само и единствено като „тъпа кърджалийска п- а“. И децата й ще се срамуват от нея цял живот. Това е нейното наказание. Всяка липса на достойство се наказва жестоко. Аз не бих издържал такъв срам, защото имам съвест.
  • 6
    Ур
    Ура ура ,яжте √ура
    2 -2
    11:40, 17 юли 2020
    200лв. на докарано семейство на протеста, 40лв. на бакшиш на курс как е?
    Вчера сутрин по ДАРИК радио.
Последни новини