От х:

Днес в x:

Още петима военни от поделението в Асеновград диагностицирани с COVID-19

Петима са диагностицираните с COVID-19 от поделението в Асеновград и всички са на домашно лечение, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Голям брой от днешните случаи на коронавирус в пловдивско, обявени в Националната система, са свързани с масови събирания. Сред тях са посещението на футболния мач ЦСКА - Локомотив Пловдив, абитуриентските балове и последващи посещения в барове и дискотеки, военното поделение в Асеновград. Има и единични случаи, които в момента се проучват.

Днес в системата вече са регистрирани и четиримата футболисти на Локомотив Пловдив, както и далият положителна проба домакин на отбора. Всички са на домашно лечение.

Шест от случаите имат обща връзка с това, че са били и на футболната среща за финала на купата, а след това са празнували в бар "Сикретс" или "Бушидо". Те са на различна възраст, предимно млади хора, мъже и жени, всички са в дома си под наблюдение.

От новорегистрираните отново има празнували абитуриентски бал - петима, като след това всички те са продължили да празнуват в нощни заведения - отново "Бушидо", "Сикретс", но двама от тях съобщават, че са посетили и дискотека "Премиер".

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини