От х:

Днес в x:

Новият председател на Окръжен съд – Кърджали Веселина Кашикова встъпи официално в длъжност

Изображение 1 от 2

    Новоизбраният председател на Окръжен съд – Кърджали Веселина Кашиковавстъпи официално в длъжността „Административен ръководител – Председател на Окръжен съд – Кърджали“. Тя подписа акта за встъпване в присъствието на съдиите и съдебните служители при Окръжен съд – Кърджали пред председателя на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова.

    Церемонията откри досегашният председател на Окръжен съд – Кърджали Георги Милушев. Той пожела успехи на съдия Кашикова в работата й като административен ръководител.

    Председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова пожела на новия председател на Окръжен съд – Кърджали Веселина Кашикова да е здрава, успешна, мъдра и да надгради с работата си постигнатото до момента.

    По време на словото си след подписване на акта по встъпване в длъжност новият председател на Окръжен съд – Кърджали Веселина Кашикова заяви: „Уверена съм, че ние – съдиите и съдебните служители на Окръжен съд – Кърджали, заедно, обединени и единни, каквито сме били винаги, ще вървим успешно и само напред, защото го можем и защото това е единственият път, който сме показали, че следваме неизменно.“

    Тя се обърна и към обществеността в Кърджали и региона,като ги увери, че делата им са в сигурните ръце на съдиите и съдебните служители от Окръжен съд – Кърджали, които са приели професията си като призвание. По думите й е чест, морален дълг и отговорност да правораздават в името на народа, отстоявайки своята независимост, но и пазейки най-висшите ценности на всяко демократично общество – справедливостта и равенството пред Закона.

    Новият председател на Окръжен съд – Кърджали Веселина Кашикова е избрана за административен ръководител след изслушване от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на заседание от 19 юни. Кандидатурата й е подкрепена единодушно от всички присъствали 12 членове на колегията.

    СъдияКашикова има над 30 години юридически стаж, изцяло в съдебната система. Била е последователно младши прокурор в Районна прокуратура – Момчилград, районен прокурор на Районна прокуратура – Момчилград, заместник-районен прокурор на Районна прокуратура – Кърджали, съдия в Районен съд – Кърджали, председател на Районен съд – Кърджали, съдия в Окръжен съд – Кърджали. От 2009 година е заместник-председател на Окръжен съд – Кърджали. Има най-високия ранг „съдия във ВКС и ВАС”.

    Това съобщиха от Пресслужбата на Окръжен съд-Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини