От х:

Днес в x:

Обратно: Задължителни маски в обществения транспорт и карантина за пристигащи в Швейцария

Поради увеличаващия се брой случаи на Ковид-19 от 6 юли в Швейцария носенето на предпазни маски в обществения транспорт става задължително и се въвежда 10-дневна карантина за хора, пристигащи от райони с висок риск, обяви правителството, цитирано от Франс прес.

Предвид засиленото ползване на обществения транспорт и растящия брой случаи от средата на юни насам правителството реши от 6 юли носенето на маски в обществения транспорт за хората на възраст над 12 години да бъде задължително, се казва в правителствено комюнике.

Поради увеличаващия се брой заразени, влезли в страната от държави от Шенгенското пространство и извън него, правителството реши също от 6 юли да въведе карантина за посетители от високорискови райони, допълни комюникето, без да уточни кои са тези райони.

Миналата седмица в Швейцария беше регистрирано увеличение в броя на новите заразени - от около 20 на ден те станаха над 100 дневно. В страната с население от 8,5 милиона души са установени близо 31 700 случая на коронавирус, като 1683 от заразените са починали.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини