От х:

Днес в x:

Прокуратурата пусна още чатове от мобилния телефон на Пламен Бобоков

Прокуратурата оповести нови чатове от мобилния телефон на бизнесмена Пламен Бобоков.

На различни дати през м. април и м. май 2020 г. Пламен Бобоков обменял текстови съобщения с лице, записано като "Pepi- Ro", както и с "Prezident-Pl. Uzunov", касаещи правомощията на Комисията по помилване към президента на Република България, съобщават от прокуратурата.

След анализ на хронологията и съдържанието на кореспонденцията се стига до извода, че вероятно инициалите "Pepi- Ro" се отнасят до лицето П.З.Н., български гражданин, осъден за данъчни престъпления от румънски съд на 6 г. лишаване от свобода, понастоящем изтърпяващ присъдата в затвора в София.

На 07 април т.г. "Pepi- Ro" изпраща на Пламен Бобоков снимка на писмо, адресирано до президент на Република България от Демократичен съюз на българите в Румъния, в което се иска помилване на българския гражданин П.З.Н.

На 16 април т.г. "Pepi- Ro" изпраща на Бобоков информация, отнасяща се до неговото пребиваване и осъждане в Румъния, вкл. направени от него дарения. Няколко часа по-късно П.Б. препраща съобщенията на "Prezident-Pl. Uzunov", който от своя страна отговаря следното: "Ок. Поздрави!"

На 28 април т.г. в 15.04 ч. "Pepi- Ro" отправя до П.Б. следното запитване: "Има ли някакъв резултат по моя въпрос?". В 16.34 ч. е регистриран разговор между П.Б. и "Prezident-Pl. Uzunov", след което в 16.36 ч. П.Б. изпраща на "Pepi- Ro" съобщение със следното съдържание: "Утре ще се виждам по твоя въпрос! Ще има, но няма да е светкавично!".

На 11 май 2020 г. "Pepi- Ro" изпраща на П.Б. снимка със съдържание на чужд език, касаещо решение на румънските съдебни власти. На 12 май 2020 г. в 12.10 ч. П.Б. препраща снимката на "Prezident-Pl. Uzunov". В 12.13 ч. П.Б. пише на "Pepi- Ro" съобщение със следното съдържание: "Трябва официално извлечение от румънския съд и превода му на български!"

На 20 май 2020 г. "Pepi- Ro" в съобщение до П.Б. отново отправя запитване: "Има ли някакъв резултат от комисията?", на което П.Б. отговаря: "Не още! Действай с превода!".

В тази връзка от Спецпрокуратурата са изискали официална справка от началника на затвора в София.

Установява се, че П.З.Н. е задържан в България през м. ноември 2018 г. във връзка с издадена Европейска заповед за арест от съд в Румъния през 2014 г. в следствие на постановена присъда от шест години лишаване от свобода за данъчни престъпления.

Анализът на информацията от експертизата и приложенията към нея продължават.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини