От х:

Днес в x:

14 °C

Новата принцеса Даяна

Изображение 1 от 2

    Кристен Стюарт, за която всички веднага ще се сетят от ролята ѝ във вампирската сага "Здрач", ще играе Даяна Спенсър.

    Новият филм, посветен на покойната принцеса, се казва Spencer. Режисьор е Пабло Лараин, познат от биографичните филми "Неруда" и "Джаки", а сценарист е Стивън Найт. 

    Драмата няма да разглежда целия живот на Даяна, а ще се фокусира върху три от най-важните дни в живота на принцесата на Уелс - един празничен уикенд около Коледа през 90-те. Тогава тя е на кръстопът дали да послуша сърцето си и да се разведе, или да остане с принц Чарлз и да следва отредения ѝ от кралския двор път, пишат от The Guardian.

    "Всички сме израснали, или поне аз и моето поколение, четейки и разбирайки какво е приказка", казва Лараин пред Deadline, като допълва, че обикновено принцът идва и намира принцесата, кани я да стане негова съпруга и накрая тя става кралица.

    "Това е приказката. Когато обаче един ден тази кралица реши, че вече не иска да е кралица, защото осъзнава, че иска да бъде жената, която е била преди да се срещне своя принц, приказката се обръща с главата надолу. Това е сърцето на филма", казва още режисьорът.

    Пабло Лараин смята че Кристен Стюарт е перфектен избор, заради смесицата си от мистерия и крехкост. "Мисля, че тя ще направи едновременно нещо зашеметяващо и интригуващо, защото притежава изключителна сила като актриса", добавя режисьорът.

    В момента Кристен Стюарт е на 30 години -  шест години по-млада от Даяна, когато принцесата се развежда през 1996 г. Година по-късно Даяна умира в автомобилна катастрофа, но инцидентът няма да бъде обект на филма.

    Очаква се снимките на Spencer да започнат в началото на 2021 г.

    Източник: lifestyle.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини