От х:

Днес в x:

21 °C

Окръжен съд – Кърджали предприе мерки за работата на съда след извънредното положение

Окръжен съд – Кърджали предприе мерки за работата на съда в условията на пандемия и продължаваща опасност от заразяване с коронавирусна инфекция (COVID-19). Те са в съответствие с правилата на Съдийската колегия на ВСС, приети на заседание на 12 май 2020 г.

Заповед на и.ф. председател на Окръжен съд – Кърджали Георги Милушев урежда реда за достъп до Съдебната палата и съдебните зали, провеждането на открити съдебни заседания, работата на деловодствата, подаването и получаването на съдебни книжа по електронен път, призоваването, предприетите хигиенни мерки.

Работното време на деловодството с граждани и адвокати е от 9 до 12 ч. и от 14 до 17 ч. През определени интервали през деня ще се извършва основна дезинфекция на входа на сградата, общите части, помещенията за обществен достъп. В тези периоди няма да се допускат посетители в Съдебната палата.

Достъп до сградата на съда имат участници в насрочени за деня дела, както и лица, които посещават службите в съда, банковия офис, Агенцията по вписванията. Това са граждани, процесуални представители, свидетели, вещи лица, стажант-юристи, адвокати. Редът се осъществява от служителите на ОЗ „Охрана“. Посетителите влизат след задължителна дезинфекция и термометричен контрол на входа на сградата. При симптоми на заразяване – температура, кашлица, достъпът ще бъде отказан. В съда ще се допускат само лица, които носят лични предпазни средства – ръкавици, маски или шлемове.

Участниците в заседанията могат да влизат в сградата не по-рано от 10 минути преди началото на конкретното дело, а останалите изчакват отвън, на разстояние помежду си. В залата влизат само страните и адвокатите. След изслушване свидетелите напускат залата и съдебната палата. Не е позволено в заседанията да присъства публика, стажанти и журналисти.

Съдебни книжа, подписани с квалифициран електронен подпис, могат да се подават на електронния адрес на Окръжен съд – Кърджали okrsad_kj@mail.bg. На посочени от страните електронни адреси и при заявено от тях желание съдебните книжа ще се изпращат по електронен път. Препоръчва се връчването на книжа да се извършва по пощата или чрез куриер. Призоваването ще става по възможност по телефон или електронен път до официалното отпадане на риска от зараза.

Можете да се запознаете подробно със заповедта на и.ф. председател на Окръжен съд – Кърджали на сайта на институцията.

Това съобщиха от Пресслужбата на Окръжен съд-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
27 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
27 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
27 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
27 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
27 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
27 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
27 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
27 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
27 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
27 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
27 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
27 окт 2020
Последни новини