От х:

Днес в x:

Окръжен съд – Кърджали предприе мерки за работата на съда след извънредното положение

Окръжен съд – Кърджали предприе мерки за работата на съда в условията на пандемия и продължаваща опасност от заразяване с коронавирусна инфекция (COVID-19). Те са в съответствие с правилата на Съдийската колегия на ВСС, приети на заседание на 12 май 2020 г.

Заповед на и.ф. председател на Окръжен съд – Кърджали Георги Милушев урежда реда за достъп до Съдебната палата и съдебните зали, провеждането на открити съдебни заседания, работата на деловодствата, подаването и получаването на съдебни книжа по електронен път, призоваването, предприетите хигиенни мерки.

Работното време на деловодството с граждани и адвокати е от 9 до 12 ч. и от 14 до 17 ч. През определени интервали през деня ще се извършва основна дезинфекция на входа на сградата, общите части, помещенията за обществен достъп. В тези периоди няма да се допускат посетители в Съдебната палата.

Достъп до сградата на съда имат участници в насрочени за деня дела, както и лица, които посещават службите в съда, банковия офис, Агенцията по вписванията. Това са граждани, процесуални представители, свидетели, вещи лица, стажант-юристи, адвокати. Редът се осъществява от служителите на ОЗ „Охрана“. Посетителите влизат след задължителна дезинфекция и термометричен контрол на входа на сградата. При симптоми на заразяване – температура, кашлица, достъпът ще бъде отказан. В съда ще се допускат само лица, които носят лични предпазни средства – ръкавици, маски или шлемове.

Участниците в заседанията могат да влизат в сградата не по-рано от 10 минути преди началото на конкретното дело, а останалите изчакват отвън, на разстояние помежду си. В залата влизат само страните и адвокатите. След изслушване свидетелите напускат залата и съдебната палата. Не е позволено в заседанията да присъства публика, стажанти и журналисти.

Съдебни книжа, подписани с квалифициран електронен подпис, могат да се подават на електронния адрес на Окръжен съд – Кърджали okrsad_kj@mail.bg. На посочени от страните електронни адреси и при заявено от тях желание съдебните книжа ще се изпращат по електронен път. Препоръчва се връчването на книжа да се извършва по пощата или чрез куриер. Призоваването ще става по възможност по телефон или електронен път до официалното отпадане на риска от зараза.

Можете да се запознаете подробно със заповедта на и.ф. председател на Окръжен съд – Кърджали на сайта на институцията.

Това съобщиха от Пресслужбата на Окръжен съд-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини