От х:

Днес в x:

Шестима на апаратно дишане загинаха при пожари в руски ковид отделения

Вентилационните устройства (IVL), от които се запалиха болници в Москва и Санкт Петербург, са произведени в една фабрика, посочва информиран източник в разговор с ТАСС във вторник, 12 май.

Според събеседника на агенцията, оборудването е доставено на болници от Уралския приборостроителенн завод, който е част от корпорация "Ростех".

Причината за пожара в градската клинична болница "Спасокукоцки" в Москва, по предварителни данни, е късо съединение в едно от устройствата.

Органите на реда съобщиха, че вентилаторът, който се е запалил в болница "Свети Георги" в Санкт Петербург, е нов. Той е бил инсталиран в началото на май.

При пожар в болница в Санкт Петербург на 12 май загинаха петима пациенти, поставени на апаратно дишане. По предварителни данни причината за пожара е било късо съединение в едно от устройствата. 

Вечерта на 9 май подобен инцидент е станал в сградата на градската клинична болница Спасокукоцки в Москва, където се лекуват пациенти с коронавирус. Огънят започна от болнична стая на първия етаж на шестетажната сграда. В резултат на пожара е загинал един пациент, който е бил в интензивното отделение, още трима са ранени. По предварителни данни причина за инцидента е неизправност във вентилатора.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини