От х:

Днес в x:

Кметът предлага отмяна на наеми и такси на общинските имоти до края на извънредното положение в Първомай

Местният парламент решава дали да освободи наематели на общински имоти да плащат наем, ако са преустановили дейността си вследствие на кризисните мерките до окончателната им отмяна.

Предложението е направено от кмета на общината Николай Митков. Той счита, че Община Първомай трябва да предприеме допълнителни мерки за защита на местния бизнес, спортните и културни организации, както и организациите, които осъществяват социални функции, извън обявените от Правителството на национално ниво.

„Въведените противоепидемични мерки ще доведат до финансови загуби, казва кметът. Те ще поставят в тежко икономическо положение местния бизнес и ще нанесат вредни последици върху развитието на спорта и културата, както и върху организациите, осъществяващи социални функции, което ще рефлектира и върху жителите на общината.“

Предложението му включва още  освобождаване от заплащане на месечни такси за ползване на тротоари, площади, улични платна, терени върху които са организирани пазари, терени с друго предназначение, както и за всички търговски обекти, определени по Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, предоставяни от община Първомай.

Кметът счита за целесъобразно наемните цени и месечните такси, заплатени за срока на извънредно положение от 13 март 2020 г. до окончателната му отмяна, да бъдат прихванати от следващи дължими наеми такси след отпадане на въведената забрана.

Предложението на кмета Николай Митков ще бъде гласувано от съветниците на 30 април.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини