От х:

Днес в x:

Приключи ремонтът на компрометираното стълбище на училище "Отец Паисий"

Приключи ремонтът на компрометираното стълбище в СУ „Отец Паисий” в Кърджали. Добрата новина съобщи заместник-кметът на общината инж. Катя Митовска.

„Приключиха строително-монтажните работи и в момента се изпълняват някои препоръки на Строителния контрол и Пожарната безопасност. Имаме абсолютна готовност, ако се отпуснат противоепидемичните мерки, учениците да влезнат в  училището и да провеждат учебни занятия”, каза инж. Митовска. По думите й, заради извънредното положение ще бъде съгласувано с управляващия орган на ОП „Региони в растеж” кога ще може да стане откриването на обекта.

Инж. Катя Митовска описа и какво е направено по време на ремонта на компрометирания обект: „Компрометираното рамо между втория и третия етаж изцяло е възстановено със стоманобетонна конструкция. Укрепена е цялата стълбищна клетка, от основите до последния етаж на училището – както стълбищните рамена, така и фоайетата на всеки етаж. Това е направено с метална конструкция, която според изискванията на Пожарната безопасност е облицована с негорим гипсокартон, отговарящ на всички изисквания и стандарти на тези учебни заведения”, каза инж. Митовска.

Ще припомним, че аварията в СУ „Отец Паисий” стана на 10 декември 2019 година, когато се пропука стълбището между втория и третия етаж. За радост нямаше пострадали, защото ученици и учители бяха евакуирани своевременно, а училището беше затворено. В следващите дни бе взето решение за изготвяне на проект за цялостен ремонт на стълбищните клетки, а не само на компрометираното място. С днешна дата този проект вече е изпълнен.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини