От х:

Днес в x:

5 храни, които прогонват стреса

Има храни, които могат да помогнат за сваляне нивата на стрес и съхраняват спокойствието ни.

Пробвайте ги, съветват специалисти на FoodNews.

1. Черен шоколад

Богат е на антиоксиданти, които доказано намаляват стреса. Освен това какаото повишава имунната защита и контролира нивата на кръвното налягане. Шоколадът, който е с високо съдържание на какао, зарежда с енергия.

2. Бадеми

Те съдържат големи количества витамин В2 или робофлавин, който се явява един от основните 8 витамина от В-групата, които имат важна роля в обмяната на веществата.

„Рибофлавинът подкрепя нервната система и благодарение на него можете да запазите спокойствие, дори, ако сте под стрес. Бадемите са богат източник на вит. Е, който допълнително допринася за намаляване на чувството на тревога“, пише FoodNews.

3. Овесена каша

Пълнозърнестата овесена каша е богата на целулоза – влакнини, които помагат да се почувстваме по-спокойни, като увеличават изработването на серотонин. Известно, че това е хормонът на щастието.

4. Авокадо

То съдържа омега-3 мастни киселини. Те намаляват стреса и чувството за безпокойство. Омега-3 повишават концентрацията на вниманието и предотвратяват резките колебания на настроението.

5. Кисело мляко

Тайната съставка са пробиотиците, които киселото мляко съдържа. Те намаляват нивото на стреса и тревожността. Живите бактерии подпомагат храносмилането и оказват успокояващо действие на нервната система.

Източник: obekti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини