От х:

Днес в x:

Ще видим ли скоро Benley на ток

Че електрическите коли са бъдещето, в това вече никой не се съмнява. В последните години все повече производители от бранша се преориентират към автомобили, задвижвани на ток. И те стават все по-бързи, по-красиви, по-спортни и по-луксозни.

Поредната марка, която не крие плановете си да ни изненада с електромобил от висок клас, е Bentley. За разлика от други, тя няма да заложи на SUV модел за дебюта си в новата сфера, а на спортно купе, което ще се отличава със "смел стил".

От екипа на компанията казват, че са на ниво експерименти с дизайна на колата, но знаят, че искат да е нещо невиждано досега, но междувременно да се запази и стилът на Bentley.

Но електромобилите изискват различни пропорции от тези с двигател с вътрешно горене, което до известна степен е спирачка на фантазиите им. Както при повечето подобни модели, и тук батериите ще са разположени под купето, което вдига малко височината.

От компанията разчитат на факта, че до няколко години производството на батерии за електромобилите ще се развие, а размерите им ще намалеят - за сметка на по-големия заряд и по-дългия пробег с едно зареждане. Плановете им са да осигурят около и над 500 километра без необходимост от включване в тока.

Друга много важна характеристика на първото електрическо Bentley е неговата аеродинамика. Марката не е специализирана в производството на спорни автомобили, затова ще потърси компания, с която да работи в сътрудничество.

В това, че луксозният бранд ни готви приятна изненада, ни убеди преди няколко месеца и прототипът EXP 100 GT. Той няма да влезе в серийно производство, но пък доказа, че Bentley могат да създадат електромобил с 1340 конски сили и 1491 Nm въртящ момент.

Очаква се първият EV модел на Bentley да направи

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини