От х:

Днес в x:

Областният управител обсъди с духовници безопасността на Великденските служби

Областният управител Никола Чанев разговоря със стопаните на християнските храмове „Свети Йоан Предтеча“ в кв. “Веселчане“ и „Свето Успение Богородично“ в кв. „Гледка“ – отец  Николай Величков и отец Боян Саръев, и получи уверението им, че църковните ритуали по време на предстоящите светли Великденски празници ще бъдат организирани съобразно действащите противоепидемични мерки за защита от коронавируса.
Върбови клонки на Цветница ще бъдат раздавани на двора при спазване на дистанция между миряните. Продажбата и паленето на свещи ще се извършва също отвън пред храмовете, за да се избегне струпването на хора.
При стриктно съблюдаване на ограниченията срещу COVID-19 и мерките за дезинфекция ще бъдат изпълнявани и богослуженията във великите дни на Страстната седмица и нощта на Възкресение.
Чанев се срещна с отец Боян Саръев в присъствието на областния директор на МВР старши комисар Атанас Илков, който заяви, че органите на реда ще бъдат в услуга на вярващите по празниците. С отец Николай областният управител проведе видеоконферентен разговор.

НЖ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини