От х:

Днес в x:

Дъжд от найлонови торбички с боклук вали в Кърджали, ”гражданите” не излизат дори да си хвърлят сметта

    Дъжд от найлонови торбички с боклук вали в Кърджали. Особено впечатляващо е явлението в кв.”Възрожденци”. Тук практиката сметта да се изхвърля извън определените за това места датира от десетилетия. Сега обаче с рестриктивните мерки заради коронавируса и призивите към „гражданите” да не излизат от домовете си, се превръща в екологично бедствие и кошмар за сметосъбиращите и сметопочистващи фирми.

     Домакини, дошли наскоро от околните села, смятат, че да хвърлиш боклука си от терасата е аналогично на това да го метнеш в селското дере. Те не са и чували за Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред в Община Кърджали. Член 3 ,ал.1 изрично забранява безразборното хвърляне на отпадъци.  В чл. 4 е записано:”Не се разрешава извън разрешените за целта места изхвърлянето на строителни, битови,твърди битови и др.отпадъци”. Глобата предвидена от наредбата варира от 10 до 50 лева.

      В чл.30 е записано:”Контролът по изпълнението се възлага на кмета”.

     За съжаление не ни е известно някои да е глобяван заради нарушаване на забраната за хвърляне на отпадъци през балкона. Затова и явлението се разраства бързо. Вече се практикува и в центъра на Кърджали.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини