От х:

Днес в x:

Преди 40 години един апендисит уреди AC/DC с нов вокал

Може би знаете тази история, а може би не...

Точно преди 40 години на 1 април 1980 г. от AC/DC смайват света на рока - обявяват, че името на новия им вокалист е Брайън Джонсън. Това става 40 дни след смъртта на изключителния им фронтмен Бон Скот - оставен да дреме пиян в едно малко Рено 5.

Съвсем млади и точно набрали скорост, братята Ангъс и Малкълм Йънг нямат избор, освен да решат да продължат. Как обаче се замества певец от такъв калибър за толкова кратко време?

А кандидати не липсват - според Ultimate Classic Rock сред тях са Ноди Холдър на "Слейд", Бъз Шеърман на канадците "Рокси", Алан Фрайър от "Аустрейлиъс Хевън", Тери Слешър,...

Но съдбата е намислила друго.

В началото на 1970-те Бон Скот предприема практически първото си пътуване до Англия. Певец е на незабележителната група Fraternity, която току що си е сменила името на Fang.

Fang имат серия от концерти като предгрупа на бандата от средна ръка - Geordie. С вокалист Брайън Джонсън.

Случайно да откривате някакъв хеви метъл в това горе?!

През 2011-а Брайън си спомня в интервю пред "Ню Йорк поуст":

"Имах ужасяваща криза от апендисит... И съм паднал на земята и ритам, и се въртя: "Ооооо!!!"... Но продължавам да пея.

Очевидно Бон после е казал на момчетата: "Видях това момче Брайън да пее и беше велик. Беше на земята, ритайки и крещейки - какво изпълнение само!" Естествено, не беше никакво изпълнение, просто бях истински зле."

Гледайки "Джорди", Бон си заимства и идеята да носи на раменете си по-късно Ангъс Йънг... Точно това правел Брайън с китариста на бандата си по онова време Вик Малкълм.

Когато възниква кризата от 1980-а, братята Йънг се сещат за Брайън. Който току що се е отчаял и се е отказал от музиката, вадейки си хляба в авто магазин в родния Нюкасъл.

След анонса от 1 април бандата от Австралия издава тоталния шедьовър Back in Black - това става едва през юли същата година. За да влезе във всички класации не само на безсмъртни рок хитове, а - може би единствено с Deep Purple и Van Halen - и за най-успешна смяна на фронтмен.

Източник: ClubZ.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Възможно е днес да се разочаровате от развитието на събитията на работното място, но за щастие ще ви се отдаде възможност да постъпите по начин, който в крайна сметка да ви удовлетвори. Подновявате стара връзка което настина ви въодушевява. Бъдете внимателни обаче, за да не останат излъгани очакванията ви. Ще бъдете заинтригувани от нещо.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С желание ще погледнете на предложение за повече развлечения днес, макар, че имате достатъчно свои ангажименти. При добра организация можете да имате всичко, което пожелаете. От вас зависи. Отношенията ви с някой, когото харесвате ще се задълбочат, бъдете търпеливи и по-малко своенравни.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Физическият ви тонус е отличен и това ще ви позволи да предприемете действия в много посоки. Ще се ангажирате с много задачи, а това предполага повече отговорност и концентрация. Не пренебрегвайте непосредствените си задължения. Съсредоточете се и определете приоритетите си. Намерете време и за разтоварване. На някои от вас предстои дълго пътуване.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Налага се да свършите доста неща днес. Някои от вас са си поставили доста амбициозни цели и нямате никакво време ако сте решили да успеете на време. Притежавате необходимите качества и ви е нужна малко повече концентрация, за да се справите. Все по-близо сте до сърцето на желания човек и просто трябва да проявите търпение и да не насилвате събитията.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Няма съмнения, че с труда и упорството си създавате предпоставки за положителни развития в живота си. Сътрудничеството с влиятелен човек ще ускори придвижването на конкретна задача от сферата на професионалните интереси, образованието, бизнеса или в социален аспект. Всичко започнато днес обещава да свърши навреме и успешно.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес сте изключително работоспособни и смятате, че с всичко което ви очаква можете да се справите сами. Наистина имате реални шансове за успех, но не пренебрегвайте мнението и помощта на околните. Със сигурност могат да са ви от полза. Случайно ще разберете нещо много важно за вас и това ще ви зарадва. Съхране-те част от енергията си и зарадвайте приятно семейството си.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Духовната ви принадлежност към общочовешките ценности ви кара да търсите и да общувате с хора, близки по дух и култура. Ще дадете изява на претенциите си към някого, но това няма да го отдалечи от вас, напротив. Щастливи ще бъдете да откриете, че имате сродни интереси и се вълнувате от общи преживявания.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Имате доста проблеми на работното място днес, но желанието ви за успех е по-силно от всичко, затова няма да е чудно че бързо успявате да се справите с тях. Мил жест от страна на близък приятел ще ви накара да се чувствате особено значими. Силните чувства, които изпитвате към определен човек могат да станат причина за нещо, което съвсем не очаквате.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С работата си през последните дни сте създали условия за по-ускорено развитие на събитията. Няма да останете безучастни и днес, ще продължите активно да следвате логиката им, приобщавайки към идеите си и други съмишленици. За всички от знака е в сила прогнозата, че скоро ще получат това, към което се стремят.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на добро настроение днес, което до голяма степен е обусловено от положителното развитие на делата ви в личен план. Успявате да стабилизирате отношенията си с човек на когото особено държите и това повдига духа ви. За предпочитане е да не предприемате нищо грандиозно днес, тъй като едва ли ще бъдат изпълнени всичките ви очаквания.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
04 юни 2020

Случаен виц

Последни новини