От х:

Днес в x:

Intel ще сменя марките на своите продукти

Intel смята в скоро време да промени маркировката на своите продукти. Корпорацията е на мнение, че сега нейните процесори и хардуерни платформи използват прекалено много различни търговски марки, което обърква потребителите. Въвеждането на нова класификация на продуктите ще улесни клиентите при избор на компоненти или конфигурация, както и ще позволи по-ясно да се разграничават хардуерните решения от различен клас.
Ключова марка за Intel ще стане Core. Към момента този бранд има множество варианти, например Core 2 Duo, Core 2 Quad и Core 2 Extreme. С течение на времето корпорацията ще се откаже от тях, като ги замени с три основни марки - Core i3, Core i5 и Core i7. Процесорите с марка Core i3 ще се отнасят към ниския клас, чиповете Core i5 – към средния, а Core i7 – към горния.
За процесорите, ориентирани към евтините компютри Intel ще запази марката Celeron, а за базовите решения - Pentium. Освен това, ще се запази и марката Atom, под която се произвеждат чипове за нетбуци.
Компютрите за бизнес-приложения ще се маркират или с Core i7 vPro, или с Core i5 vPro. Компанията обаче ще се откаже от марката Centrino по отношение на хардуерните платформи, включващи процесор и чипсет. От 2010 г. Centrino ще се използва за обозначаване на Wi-Fi и WiMAX безжичните решения.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини