От х:

Днес в x:

Fujitsu пуска и първия си мини-лаптоп под новата марка

Според компанията, моделът Fujitsu M2010 се отличава с широка функционалност, стилен дизайн в три различни цвята и достъпна цена.

Базираният на Intel Atom N280 лаптоп е създаден да замени досегашната серия от входен клас AMILO Mini и е предназначен главно за потребители, които търсят малко, леко и евтино устройство за образователни цели, стандартни офис задачи, работа с Интернет и електронна поща или видео-чат, информират от компанията. Както може да се види и на снимките, от Fujitsu са заложили на стилен дизайн с лъскаво покритие с очевидната идея да ориентират новия си мини-лаптоп към потребителите, които предпочитат "lifestyle" продуктите с мултифункционално приложение.

Производителят изтъква също и надеждността и издръжливостта на M2010, в който се използвани някои от най-модерните технологии на компанията. Според официалната информация, устройството е минало на същите краш-тестове за качество, на които се подлагат и топ-моделите от познатата серия LIFEBOOK, включително изпитания за издръжливост на натиск, огъване и пр.



Освен това новата мини-машина е оборудвана и с екран със светодиодна (LED) подсветка (технология, която не присъстваше в досегашните продукти от AMILO Mini серията), която, разбира се, подобрява енергоефективността (лаптопът може да работи 5 часа без зареждане на батерията), яркостта и цветопредаването на изображенията. В M2010 екранът е вече 10,1-инчов, а не 8,9-инчов както преди, но това не се е отразило съществено на теглото на лаптопа, което е приблизително 1,2 кг. при размери 258 x 189 x 32-37 мм. Не са спестени и други полезни характеристики, присъщи по принцип на по-големите лаптопи, като например вградените уеб камера и микрофон или доброто озвучаване.



Новият мини-модел Fujitsu M2010 се очаква на европейските пазари от 1 юли, като ще се предлага в три различни разцветки, с инсталирана ОС Windows XP Home Edition и ориентировъчна крайна цена от около 400 евро с включен ДДС.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини