От х:

Днес в x:

Какво ще стане с Defender-Europe 20 - най-голямото учение на американската армия в Европа от 25 години

През последните седмици европейските държави ограничават движението през тяхната територия в опит да забавят разпространението на COVID-19.

В същото време американската армия в Европа е в средата на подготовката за най-голямото си учение на континента от 90-те години насам, Defender-Europe 20.

Сега армията преосмисля учението и как да ограничи излагането на американски войници на смъртоносната пандемия.

В края на януари американските военни и контрагенти започнаха да подготвят тежка бойна транспортна техника и оборудване за транспорт от американските бази в Европа, за да се срещнат с 20 000 войници, пътуващи от САЩ за Defender-Europe 20, което трябваше да бъде най-голямото учение на американската армия там в 25 години.

За неочаквания обрат на планираното учение заради коронавируса пише Business Insider.

Цялата тази подготовка е спряна на 13 март, заяви американската армия Европа тази седмица, тъй като европейските държави затварят границите и ограничават движението на фона на разпространението на COVID-19, болестта, причинена от коронавируса, който се появи миналата година.

Армията заяви, че Defender-Europe 20 ще бъде модифициран както по размер, така и по обхват, но добави тази седмица, че няма да се провеждат свързани учения, като тазгодишната итерация на Saber Strike.

Американската армия в Европа заяви в понеделник, че "бойният екип на бронетанковата бригада, който вече е разположен в Европа ще проведе оръдейни и други комбинирани тренировъчни мероприятия със съюзниците като част от модифицирано учение Allied Spirit (Съюзнчески дух)".

Но "сили, които вече са разположени в Европа за други свързани учения, ще се върнат в Съединените щати", казват от командването.

От януари насам около 6 000 военнослужещи са дислоцирани от САЩ в Европа, включително щаб на дивизия и боен екип на бронетанкова бригада, както и около 3000 броя техника, допълват от европейското командване на американската армия.

Приблизително 9000 превозни средства са извадени от запасите на армията в Европа. Армията също е придвижила войници и техника от европейските пристанища към зоните на учението в Германия и Полша.

В имейл във вторник сутринта говорител на американската армия в Европа заяви, че в момента командването "оценява кои войски могат да бъдат безопасно преразпределени", добавяйки, че реагирането на този тип ситуация е "перфектен пример за това колко сме подготвени и готови, като непрекъснато оценяваме нашите операции и дейности."

Германската армия заяви, че Defender-Europe 20 няма да продължи в тази страна и че планираните учения за зоните за обучение в Берген и Графенвор няма да се провеждат.

Попитан за това, говорителят каза, че "много детайли все още се работят и обсъждат" със съюзници и партньори в Европа.

"Предвиждат се промени в сроковете за разполагане на войници, които понастоящем са в Европа, преразпределяне на американската базирана техника и следващата ротация на Atlantic Resolve", заяви говорителят.

Преместването на хилядния американски и друг персонал из Европа и обратно в САЩ все още представлява остър проблем, тъй като правителствата се опитват да попречат на разпространението на COVID-19.

Американската армия в Европа следва насоки за защита на здравето и пътуванията от Службата на министъра на отбраната и с позоваване на информация от Центровете за контрол и превенция на заболяванията относно предпазни и превантивни мерки, заяви говорителят.

Преразпределените военнослужещи ще бъдат поставени под карантина за 14 дни и следват указанията на CDC за предотвратяване на разпространението на COVID-19, заяви говорителят.

За американския персонал, който ще остане в Европа, служителите на американската армия "преминават през плановете за обществено здравеопазване и медицинска помощ, за да идентифицират всякакви промени или уместни проблеми, които могат да бъдат разгледани в рамките на" плана за Defender-Eurpe 20, каза говорителят.

"Ние сме обвързани тясно с всяка от приемащите държави и техните операции в цяла Европа и ще следваме техните насоки", добави говорителят.

Основната част на Defender-Europe 20 бе определена за април и май, но американските военни и нейните партньори се надяваха да се поучат от разполагането и преразпределението на американските сили и техника. Конвой, който отплава от източното крайбрежие на САЩ в края на февруари, например, е първата подобна операция от средата на 80-те години на миналия век, а новите ресурси в Европа биха позволили на военните да проучат "скоростта на придвижване" от запад на изток.

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Qw
    Qwrty
    7 -5
    07:18, 20 мар 2020
    Само тия ни липсват тука ! Създателите и разпространителите на Короната!
    • 3 -4
      20:07, 20 мар 2020
      Короната я създадоха твоите другари - китайските каманисти.
  • 2
    14
    14/88
    5 -2
    08:46, 20 мар 2020
    Ако бяхме спечелили войната, нямаше да има янки и блядове, и щяхме да си живеем в арийска обединена Европа.
    • Сс
      Ссср
      4 -2
      00:11, 21 мар 2020
      Да те тръшне короната фашага тъп
  • 3
    Сс
    Ссср
    3 -1
    00:09, 21 мар 2020
    20 хиляди хамерикански по се р ко в ци
Последни новини