От х:

Днес в x:

Молове и кафета също затварят, доставката на храна по домовете остава

Във връзка с последните препоръки на Националния оперативен щаб, здравният министър направи промени в текстовете на своята заповед. Съгласно тях, освен в увеселителни и игрални зали, дискотеки и барове, се преустановяват посещенията в ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници и молове. Изключение остават банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките. 

На ресторантите и заведенията за бързо хранене се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. 

Всички търговски дейности, неупоменати по-горе, продължават да функционират по досегашния ред при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

Припомняме, че от днес до 29 март се преустановява също провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА центрове, фитнес-зали и други).

Заповедта е съобщена на всички регионални здравни инспекции и на министрите, имащи отношение към изпълнение на съответните мерки.

Регионалните здравни инспекции трябва да уведомят областните управители, кметовете на общини, директорите на ОДМВР и всички лечебни заведения на територията на съответната област за въведените противоепидемични мерки, както и съответните регионални управления на образованието за създаване на необходимата организация.

Срокът и обхватът на мерките могат да бъде променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация в страната.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини