От х:

Днес в x:

Мерките срещу коронавируса – тема на работна среща в Областната управа

В Пловдив и областта няма случаи на заболяването.

Срещата се свиква утре, 27 февруари, със заповед на Регионалната здравна испекция и е във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID -19 /Инфекциозно заболяване, причинено от коронавирус 2019 –nCoV /. На нея специалисти и експерти ще обсъдят дейностите по предприетите мерки и координацията им на територията на Пловдивска област.

"По данни на РЗИ в областта няма случаи на заболяването. Предприети са всички мерки в изпълнението на дейностите, възложени от Националния оперативен щаб, а институциите са в непрекъсната координация. Непрекъснато се обменя информация със Здравно министерство и се следи актуалната ситуация на територията на цялата област. Към момента няма основание за притеснения. Целта на срещата е да бъдат конкретизирани превантивните мерки и обсъдено по-доброто взаимодействие между институциите", съобщи областният управител Дани Каназирева.

Освен Каназирева в срещата ще участват директорът на ОД на МВР, представители на Община Пловдив, УМБАЛ “Свети Георги“, Центъра за спешна медицинска помощ, Българския лекарски съюз, Сдружението на общопрактикуващите лекари и Областната дирекция по безопасност на храните.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини