От х:

Днес в x:

Началото на края за Роналдо

Манчестър Юнайтед прие офертата на Реал Мадрид за Кристияно Роналдо на стойност 80 млн английски лири. Евентуалния договор ще е за 5 години. Ще стане факт до 30-ти юни, съобщи сайтът на Манчестър Юнайтед.

Кристияно Роналдо е голям талант. Също е и голям егоист и чешит. Едното май не може без другото, ако си припомним Стоичков например. Ако си припомним Ван Бастен, Гулит, Кака, Зидан и Меси, това не е съвсем задължително. При тях имаше характер. При Роналдо егоизмът е по-голям и от таланта и от характера. И точно затова отиването му в Реал ще бъде катастрофа. По няколко причини.

1. Реал е по-голям от Роналдо. Това е институция създадена, поддържана и прокарвана от режима на Франко. Държавата и прави реверанси дори когато нарушава законите. Фокусира истерията на мнозинството испанци отчаяно искащи да си мислят че са само Испанци не каталунци, баски и кастилци.

2. Манчестър от друга страна не е по-голям от играчите си. Спомняте си Боби Чарлтън, Джордж Бест, Ерик кантона, Бебетата на Бъзби. Без тях Манчестър е ….просто един град. Като Сити.



3. Никой в Реал няма да играе за Роналдо. Нито ще му сваля звезди. Не и Раул. Нито Кака. Нито Робен. Всички те се мислят-при това с известно основание, че са по добри футболисти от него.

4. Валдано няма да го бръсне за слива. Той е световен шампион. От неговата висота Роналдо е нищо.

5. Перес няма да го бръсне за слива. Той такива галактикос е виждал много, и по-добри. Той и по-горния, ще виждат само 80 милиона паунда, от които трябва да се изцеди всяка капка пазарен потенциал.

6. Ще го скъсат от ритане. Съдиите няма да го щадят както в Англия. Защото: а/ Няма го терорът върху тях на Сър Алекс Фъргюсън б/ съдиите сега подкрепят Барселона.

7. Хуанде Рамос не е психолог като сър Алекс. В Тотнъм доказа че не може да намери език дори и със средностатистически звезди, нито със специфични характери. Доказа го и в Реал.

8. Хуанде Рамос завижда на големите звезди. И се опитва да ги оседлае. За негова беда не се казва Фабио Капело нито Луис Ван Гаал. Нито Алекс Фъргюсън.

9. Роналдо игра 6 години в Манчестър. Докато там имаше играчи като Рой Кийн и Руд ван Нистелрой, той беше просто едно добре дриблиращо, гелосано хлапе. Стана звезда като старите се махнаха и него зорлем го направиха номер 1

10. Мадрид е много по бляскав град, с много повече изкушения. То един комплексиран пуритан като Бекъм не устоя, пък тоя самовлюбен нарцис ли ?!

11. Всъщност, на Реал не им трябва крило- имат си Робен. не им трябва и център, дори и да продадат Нистелрой. На тях им трябва организатор а-ла Зидан. Намериха го-казва се Кака.

12. Струва 80 млн паунда. 93 млн евро. 131 млн долара. Нали се сещате-никой няма да му го прости. Не и в тая финансова криза. И няма да има значение как ще играе ако не е вкарал поне три гола във всеки мач

13. Всъщност, Роналдо не може да играе ако целия отбор не играе за него. В Реал това няма да стане в тоя живот. Нито и в следващите 10.

Това което може да радва нас българите е че така ще се отпуши играта на Димитър Бербатов. На който също май трябва да му се напомня нон-стоп че е голямата звезда и му имат неограничено доверие. Без Роналдо дори и със Рибери, твърде вероятно е Сър Алекс да му даде този статут. Останалото зависи от Митко.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини