От х:

Днес в x:

20 °C

Руски губернатор пожела война на всяко семейство, ветерани научиха за 40 август 1941 г. (видео)

В световния списък на чиновническата глупост има нов руски принос. Ветерани от войната с много ордени и на преклонна възраст на голям концерт в Оренбург изгледаха презентация за заслугите на областта за победата с всевъзможни грешки, а после губернатор пожела война на всяко семейство.

По специално те можаха да научат какво е станало на 40 август 1941 година. Руските медии предават тържественото честване 3 месеца преди датата на 75-годишнинатаа. В случая невъзможната дата е на 58-тата секунада във видеото на канала "Ехото на Москва в Оренбург", което е от канала на ОРТ, но след реакциите от страна на потребители било премахнато оттам

Концертът дава старт на честванията на годишнината, които ще продължат през цялата година. Но в речта си губернаторът нещо обърква, като казва "Ние бихме искали войната да засегне всяко семейство" (на 4:23 във видеото), което също не остана незабелязано от медиите. Лента.ру публикува фала със заглавие "Руски губернатор пожела война на всяко семейство".

Губернаторът също така споменава за най-високия показател герои на (глава от) населението в областта.

Но хората са гневни и заради ръкописните текстове на английски на всики слайдове. И сред тях потребители на телеграм канала Grubnero откриха имената на американските мормони Харолд Бенгам Лий, Дейвид Оман Маккей, Хауърд Уилям Хънтър.

Правителството на региона отговорило на медията, че на концерта е показана работна версия на видеото. Тя била публикувана в социалните мрежи от губернатора и скоро премахната заради възмущението на потребителите на мрежата. Грешките регионалната власт обяснява с факта, че видеото е било подготвено от пресслужбата, без да се отпускат допълнителни средства от бюджета.

Според изданието на концерта са били над 3500 души, включително ветерани, работници от тила, деца от войната, служители, духовници, общественици, жители на града и журналисти. Събитието било предавано на живо от ORT-Planet, но видеото впоследствие е изтрито.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ал
  Алкохолът не прощава..
  4 0
  07:56, 16 фев 2020
  Мизерията и нищетата докараха Русия до пълна разруха..... 130 млн. население е една четвърт от населението на ЕС...
  Величието на една държава не е размера на територията или населението (Индия, Русия, Китай) а как живеят хората там (Сингапур, Швейцария, Монако, Люксембург, и др). И в големите страни - Канада, Австралия, Германия, САЩ - които са магнит за мигранти от всякакав отенък. Боли ме сърцето за живущите в Евразия - то не беше крепостно право, болшевишки тормоз 100 години, ленинизъм - сталинизъм - колективизъм, та сега експорт на реваншизъм и биене в гърдите колко са велики... Но наистина са велики - по мазохизъм и способност да пакостят на цял свят с налудничави идеи и манипулации.
 • 2
  Ст
  Стара чанта
  1 0
  18:48, 16 фев 2020
  Колко века още ще са нужни на рашките, за да влезнат в час, да се видят къде са и да спрат с тези имперски мании ? Танкове и водка - това е богатата руска душевност !

Хороскоп за 29.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
29 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
29 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
29 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
29 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
29 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
29 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
29 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
29 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
29 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
29 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
29 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
29 мар 2020
Последни новини